Mesić primio vjerodajnice veleposlanika Čilea u RH

PREDSJEDNIK Republike Hrvatske Stjepan Mesić primio je u srijedu vjerodajnice veleposlanika Republike Čile u Republici Hrvatskoj Emilia Ruiza-Tagle Orrega, priopćio je Ured predsjednika.

Čileanski je veleposlanik rekao kako će raditi na produbljivanju veza između dviju zemalja, istaknuvši kako su odnosi Hrvatske i Čilea bogati i duboki unatoč zemljopisnoj udaljenosti.

Kako je dalje rekao, Hrvatska je danas primjer demokracije, uravnoteženosti i snage usmjerene prema intenzivnijem razvoju i dobrobiti hrvatskih građana, a Čile s punom pažnjom prati proces pristupanja Hrvatske Europskoj uniji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Veleposlanik Ruiz-Tagle Orrega kazao je također kako su se hrvatski iseljenici u Čileu, čuvajući svoje korijene, potpuno integrirali u čileansko društvo dajući svoj neprocjenjivi doprinos na svim društvenim područjima. Također je prenio i osobne pozdrave predsjedniku Republike od predsjednice Čilea Michelle Bachelet, navodi se u priopćenju.

Predsjednik Mesić je istaknuo da Čile i Hrvatska imaju dugu povijest suradnje koja je objema državama bila samo na korist i zadovoljstvo. Istaknuo je kako "temelj naših prijateljskih odnosa čine hrvatski iseljenici koje je Čile u teškim vremenima dočekao s dobrodošlicom i u kojemu su naši ljudi našli svoju drugu domovinu".

Predsjednik je rekao da "upravo veliki potencijal odnosa naših dviju zemalja nameće odgovornost da ih i dalje razvijamo jer postoje još mnoge neiskorištene mogućnosti za dalju suradnju, prvenstveno na gospodarskom polju". Također je istaknuo da je Hrvatska otvorena za čileanske investitore ali i turiste, stoji u priopćenju.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara