Mesić se pridružio akciji na Jarunu "Doručak na travi"

HRVATSKI predsjednik Stjepan Mesić pridružio se danas, na Svjetski dan kretanja, akciji "Doručak na travi" na Jarunu kojom Ministarstvo zdravstva počinje kampanju za promicanje pravilne prehrane i tjelesne aktivnosti pod nazivom "Živjeti zdravo".

Mesić je zajedno s ostalim sudionicima akcije prošetao uz Jarunsko jezero do Otoka hrvatske mladeži, gdje se pridružio doručku i prigodnom zabavnom programu.

Nakon jednosatne šetnje predsjednik Mesić je izjavio kako bi takve akcije trebale postati redovite, jer promoviraju zdravi način života. Dodao je kako osobno drži dobar režim prehrane.

"Ujutro jedem samo voće, u podne normalan ručak, a navečer ako uspijem pojedem samo jogurt", rekao je Predsjednik napomenuvši kako svako jutro pet minuta vježba te da nikada u životu nije bio bolestan.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ministar zdravstva Andro Vlahušić istaknuo je kako se akcijom "Živjeti zdravo" želi ljudima poručiti da je dobro svakodnevno trideset minuta kretati se, redovito doručkovati, popiti litru i pol vode te pravilno se hraniti.

Kampanja Ministarstva zdravstva trebala bi trajati pet godina, a cilj joj je potaknuti pozitivne promjene u načinu života, odnosu prema vlastitom zdravlju i zdravlju cijele populacije. Među važnim čimbenicima koji utječu na zdravlje su i prehrana i tjelesna aktivnost.

U šetnji uz Jarunsko jezero, koja je počela jutros u 8,45 sati, sudjelovali su i premijerova supruga Dijana Pleština, zagrebački dogradonačelnik Milan Bandić, bivši sportaš Željko Mavrović i drugi uglednici iz javnog života te brojni Zagrepčani.

Na jarunskom Otoku hrvatske mladeži na štandovima su izloženi različiti proizvodi zdrave hrane. Sudionici akcije mogli su kušati različite vrste žitarice, mliječne proizvode, sokove i voće, a dočekala ih je i bogata tombola.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara