Mesić se "samo šalio", Margetić najavio kaznenu prijavu

Mesić se "samo šalio", Margetić najavio kaznenu prijavu

PREDSJEDNIK Republike Stjepan Mesić se "samo šalio" kad je kazao da je urednika Novog hrvatskog slova Domagoja Margetića otela skupina homoseksualaca, ustvrdila je njegova glasnogovornica Marijana Petir, javlja Novi list.

Podsjećamo, nakon što je urednik Novog hrvatskog slova Domagoj Margetić ustvrdio da su ga prošlog vikenda protupravno zadržale i ispitivale nepoznate osobe, za koje pretpostavlja da se radi o djelatnicima Ureda predsjednika RH, Mesić je u razgovoru za Radio 101 ustvrdio kako je "iz pouzdanih izvora" doznao da je Margetića otela skupina homoseksualaca.

Na Mesićevu izjavu odmah je reagirala Udruga "Iskorak", koja je od predsjednika zatražila da pojasni da li se radilo o šali ili ozbiljnoj izjavi.

"Ako se radilo o šali, onda se može zaključiti da ste predsjedničku kampanju započeli izražavanjem homofobnih stavova."  - stoji u priopćenju "Iskoraka" objavljenom u srijedu.
Priopćenje "Iskoraka" potpisuje član predsjedništva Udruge Kristijan Grđen, koji tvrdi kako bi se predsjednik trebao javno ispričati ukoliko se radilo o šali.

Glasnogovornica predsjednika Mesića Marijana Petir je u razgovoru za Novi list ustvrdila kako se predsjednik Mesić "samo šalio".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Predsjednik Mesić želio je na besmislicu koju je izgovorio Domagoj Margetić odgovoriti jednako tako nemogućom situacijom. Da se jasno vidi koliko je Margetićeva optužba besmislena, odnosno da naglasi da su obje situacije potpuno nemoguće." – pojasnila je Petir.

U redakciju Indexa stiglo je i reagiranje Domagoja Margetića na Mesićev istup, u kojem urednik Novog hrvatskog slova tvrdi da je Mesić svojom izjavom o "homoseksualcima otmičarima" potvrdio da stoji iza njegove otmice.

"Predsjednik Mesić očito raspolaže određenim tajnim informacijama vezanim za moju otmicu, što sam ja i tvrdio na Policiji. Naime, prema mojim spoznajama radi se o ljudima vezanim za "Ostojićevu" i "Bagićevu" skupinu, odnosno obavještajno podzemlje i paraobavještajne strukture vezane za Ured predsjednika Mesića." - stoji u Margetićevom priopćenju.

"Zahtijevam od policije, MUP-a, Državnog odvjetništva da na okolnosti Mesićeva priznanja o informacijama vezanim za moje otmičare hitno obave obavijesni razgovor sa Stjepanom Mesićem. Osobno smatram kako je Mesić umiješan u moju otmicu.

Na te okolnosti pripremam i sutra ću podnijeti kaznenu prijavu protiv Stjepana Mesića i ostalih, nepoznatih počinitelja." - dodao je Margetić.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara