Microsoft i BMW otkrili zajednički projekt

Microsoft i BMW otkrili zajednički projekt
Foto: BMW press

AMERIČKI Microsoft i njemački BMW kane ojačati učinkovitost montažnih postrojenja povezujući različite proizvođače u automobilskom sektoru, priopćile su te dvije kompanije na industrijskom sajmu u Hanoveru.

Učinkovitost montažnih linija često se zasniva na složenim softverskim sustavima koji čuvaju podatke u odvojenim spremištima i koče proizvodnju, priopćile su kompanije.

Izvršni direktor Microsofta Scott Guthrie rekao je kako je cilj ojačati učinkovitost digitalnih proizvoda u cijelom sektoru. Više od 3.000 strojeva, robota i autonomnih prijevoznih sustava će biti povezano Microsoftovom Azure platformom.

Do kraja godine, platforma će biti proširena između četiri do šest partnerskih kompanija.

Prošlog tjedna, Volkswagen, Amazon i Siemens su najavili inicijativu partnerskog stvaranja računalnog oblaka kako bi potaknuli produktivnost u montažnim postrojenjima njemačkog proizvođača automobila.

Sajam u Hanoveru, najveći svoje vrste u svijetu, otvoren je za javnost u ponedjeljak i traje do petka. Informacijske tehnologije, novi 5G mobilni komunikacijski standard i internet stvari su glavne teme ovogodišnjeg sajma.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara