Migrant u Njemačkoj pušten 12 dana nakon što je silovao curicu. Ponovio je zločin

Migrant u Njemačkoj pušten 12 dana nakon što je silovao curicu. Ponovio je zločin
Ilustracija: EPA

AFGANISTANSKI migrant koji je silovao 11-godišnju djevojčicu iz pritvora je pušten nakon 12 dana. Nakon toga je silovao 13-godišnjakinju. 

Zubyr S. (23) prvi je put uhićen u lipnju, ali je pušten manje od dva tjedna nakon što su vlasti utvrdile da nema dokaza za ponovno počinjenje zločina. 

Međutim, prošloga petka je u Dortmundu navodno namamio 13-godišnju djevojčicu u hodnik i silovao je. Uhićen je nakon što ga je djevojčica opisala policiji. 

Tužitelj Boerge Klepping rekao je za Bild da su zločini "slične prirode". 

Kaže kako je osumnjičeni pušten iz pritvora 3. srpnja nakon što su vlasti presudile da nema opasnosti da će zločin počiniti ponovno ili pokušati pobjeći. 

Istraga u tijeku

Muškarac je već bio osuđivan, ali zbog zloupotrebe droga i utaje poreza. Međutim, smatrali su ga za pojedinca niskog rizika jer je imao stalnu adresu i u njegovom dosjeu nije bilo seksualnih zločina. 

Trenutno se opet nalazi u pritvoru, a istraga je u tijeku. 

Joachim Stamp, ministar zadužen za izbjeglice i njihovu integraciju u Sjevernoj Rajni-Vestfaliji, zatražio je deportaciju osumnjičenog u slučaju da ga proglase krivim.

"Ovaj zločinac mora biti ne samo osuđen već nakon zatvora i deportiran ravno u Afganistan", rekao je. 

Drugi političari zatražili su pooštravanje zakona kako bi se silovatelji mogli lakše zadržavati u pritvoru dok se protiv njih vodi istraga. 

Protuimigrantska stranka AfD nazvala je slučaj "pravosudnim skandalom" i pokazala prstom na izbjegličku politiku kancelarke Angele Merkel. 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara