Milanović: Ne znam što bi hrvatski špijun radio u Beogradu - osim da traži recept za ćevape

Milanović: Ne znam što bi hrvatski špijun radio u Beogradu - osim da traži recept za ćevape

Foto: FAH, Index

PREDIZBORNA kampanja šefa SDP-a Zorana Milanovića danas je odvela u Vukovar, i to u društvu bivšeg ministra branitelja Predraga Matića. Milanović se u Vukovaru osvrnuo i na uhićenje navodnog hrvatskog špijuna u Beogradu.

"Ne znam što bi hrvatski špijun radio u Beogradu - osim tražio recept za ćevape", kratko se Milanović osvrnuo na cijelu priču. Rekao je i kako ga ne bi začudilo da je riječ o konstrukciji, posebno u svjetlu činjenice što se vlast u Beogradu "ponaša kao da je osnovala Europsku uniju".

Ljudima u regiji poručio je da gledaju što vlast u Beogradu radi "kako one kod nas koji ništa ne razumiju, tako i Bošnjake u BiH koji moraju vidjeti tko im je prijatelj, a tko ne". Podsjetio je i da ga je bivši srbijanski predsjednik Boris Tadić u Srbiji uzeo u zaštitu te Tadića nazvao "oficirom i gentlemanom - oficirom srpskih interesa i gentlemanom u ponašanju i dogovoru".

Aktualnu srbijansku politiku ocijenio je kontinuirano agresivnom i nazadnom te politikom koja je nanijela štetu srbijanskom narodu i donijela mu povijesno "svu bedu ovoga sveta".

> FOTO Hrvatski obavještajac uhićen u Beogradu je Čedo Čolović

Indexu potvrđeno: Uhićeni nije suradnik VSOA-e

Podsjetimo, nakon što su jučer agenti beogradskog centra srpske sigurnosno-obavještajne agencije (BIA) u Beogradu uhitili umirovljenog 57-godišnjeg oficira Čedu Čolovića, osumnjičenog da je u Srbiji špijunirao za hrvatsku službu, optužba za špijuniranje i službeno je potvrđena od strane srpskog Višeg javnog tužiteljstva.

Indexu je sinoć iz izvora bliskih toj službi potvrđeno da Čolović nije suradnik hrvatske Vojno sigurnosno-obavještajne agencije.

> Srpska obavještajna služba uhitila "hrvatskog špijuna" u Beogradu: Prijeti mu do 15 godina zatvora?

 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara