Milanović: Sanader voli otići na instrukcije "Loleku i Boleku" iz CSU-a

KRITIKE HDZ-a zbog razdvajanja funkcija premijera i predsjednika stranke, predsjednik SDP-a Zoran Milanović, nazvao je "kulturološkim problemom" i Sanaderovim "traženjem načina da se izmota od televizijskog sučeljavanja".

Milanović je rekao kako predsjednik HDZ-a "voli otići na instrukcije u Bavarsku", gdje je i prije mjesec dana bio na kongresu CSU-a. S obzirom da je CSU također razdvojio funkciju premijera i predsjednika stranke, Milanović se zapitao "je li Sanader i njima tumačio da su smiješni i da su `Lolek i Bolek`". Na predizborno sučeljavanje Milanović ne želi "ni sa kim osim sa Sanaderom, jer je Sanader jedini koji u toj stranci ima mišljenje, a svi ostali su njegovi sluge".

Izjavu Ivana Jarnjaka, glavnog tajnika HDZ-a, koji tvrdi da "propali pokušaj donošenja zagrebačkog Generalnog urbanističkog plana pokazuje kako bi izgledala SDP-ova vlast na državnoj razini", Milanović je komentirao riječima: "Ne želim polemizirati s bivšim direktorom TEP-a i nekadašnjim članom Saveza komunista". Jarnjak je rekao i kako se Milanović u kampanji "služi jezikom mržnje", pa mu je predsjednik SDP-a poručio "neka pogleda snimku Sanaderova govora sa splitske Rive".

"HSP-ov spot vrlo je izravan, ali u njemu nema laži"

HSP-ov spot "Riva", u kojem su prikazane snimke Sanaderova govora sa splitske Rive, Šeksove izjave "identificirati, otkriti, uhititi, transferirati" koje se odnose na generala Gotovinu, te snimke Gotovininog uhićenja uz napomenu "prodano", Etičko povjerenstvo je ocijenilo "neprihvatljivim za javno emitiranje",  unatoč činjenici da su videozapisi autentični, jer je "interpretacija izražena terminom prodano protivna izbornom etičkom kodeksu".

Predsjednik SDP-a Zoran Milanović je rekao kako bi se spotovi u kampanji načelno trebali baviti programom stranaka, no koliko je njemu poznato, "HSP-ov spot vrlo je izravan, ali u njemu nema laži, a sav dokumentarni materijal je autentičan".

Milanović je Povjerenstvu pak podnio prijavu protiv HDZ-a, koji se "koristi lažima i insinuacijama o političkim protivnicima, u cilju njihova omalovažavanja". Riječ je naime o HDZ-ovim predizbornim plakatima koji tvrde da se SDP zalaže za legalizaciju droge i za oporezivanje kamata na štednju.

I.M.
Foto: I.L.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara