Milanović: U SDP-u svi imaju pravo na svoje mišljenje

Milanović: U SDP-u svi imaju pravo na svoje mišljenje

ZORAN MILANOVIĆ nezadovoljan je što nije formirao vladu, ali SDP će o tome raspraviti i nastaviti dalje "kao jaka i otvorena stranka".

"Sad je vrijeme za analize u SDP-u. U mjesnim ćemo ograncima već od ponedjeljka početi s raspravama jesmo li na pravom putu", kazao je Milanović na savjetovanju o mjesnoj samoupravi koje je organizirala zagrebačka Gradska organizacija SDP-a. Tako je najjača oporbena stranka počela kampanju za lokalne i mjesne izbore.

Na novinarski upit postoji li prema njemu animozitet unutar zagrebačkog SDP-a koji ga navodno smatra najodgovornijim što SDP nije formirao vladu Milanović je odgovorio kako unutar njegove stranke svatko ima pravo na svoje mišljenje.

Upitan za Nacionalni odbor za praćenje pregovora s EU koji je dodijeljen Vesni Pusić, Milanović je kazao kako je taj Odbor izgubio svoju snagu i smisao, te poželio njegovoj predsjednici puno sreće u daljnjem radu.

"Prema dogovoru Ive Sanadera i Ivice Račana SDP je kao najjača oporbena stranka vodio taj Odbor iako je imao puno manje zastupnika nego danas. HDZ je odlučio to promijeniti i dao povjerenje gospođi Pusić", kazao je šef SDP-a.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić o izbornom neuspjehu SDP-a nije želio govoriti jer on "ne polemizira putem medija". Bandić će zajedno s Milanovićem od 3. do 19. ožujka obići svih 17 gradskih četvrti u Zagrebu i razgovarati s članovima nakon čega će rezultate u Zagrebu analizirati na Gradskom i Izvršnom odboru.

Željka Antunović ustvrdila je kako SDP mora točno definirati razloge zbog kojih nisu formirali vladu, iako su za to imali "vrlo povoljne uvjete", te dodala kako ona osobno smatra da su uzrok "političke pogreške".

Antunović nije jasno odgovorila na pitanje hoće li se još jednom kandidirati za predsjednicu SDP-a, već je samo kazala kako želi da stranka dobije "najjačeg mogućeg vođu".

"Moramo vratiti povjerenje građana i za to je SDP-u potreban pravi vođa koji će biti promišljen političar i razuman čovjek", kazala je Antunović, a je li taj političar Zoran Milanović SDP će odlučiti na konvenciji.

P.V.
Foto: Index

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara