Milanović Vladi: Gdje vam je stav oko ZERP-a?

PREDSJEDNIK SDP-a Zoran Milanović mišljenja je kako je cijela stvar oko ZERP-a takva da je Hrvatskoj prioritet EU, "jer se tako može otvoriti poglavlje o ribarstvu".

U ovom trenutku, kada je očito da nemamo ni ZERP niti je EU realna prije 2011. godine, u interesu je Hrvatske da se što prije otvori poglavlje o ribarstvu i da se kroz to poglavlje zaštiti prostor ZERP-a na optimalan način, kazao je Milanović.

Govoreći na Konvenciji Foruma mladih SDP-a, lider SDP-a kazao je kako Vlada trenutno strahuje od javnosti. Državno vodstvo, kaže Milanović, zna što se događa već danima, ali ne govori ništa. 

Kazao je kako o pitanju ZERP- a dosad nije čuo "niti jedan jasan stav vodstva HSS-a, ni vodstva HDZ-a, ni premijera".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ponovio je kako su "vikend konzultacije koalicijskih partnera o tako važnom pitanju naprosto čudne". Milanović kaže kako je mjesto gdje se o tome treba raspravljati Sabor, "a kave i konzultacije s predsjednicima stranaka neće promijeniti ništa".

Sabor će, kako je rekao Milanović, biti zadnje mjesto na kojem će se razgovarati, "što pokazuje respekt i poštovanje prema tom tijelu". Milanović nije želio odgovoriti na upit hoće li doći do raspada koalicije, kazavši kako ga zanima Hrvatska, a ne koalicija.

K.C.
Foto: Index

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara