Milić: Nisam znao za "događaj dana"

Milić: Nisam znao za "događaj dana"

BIVŠI ministar vanjskih poslova, SDP-ovac Tonino Picula kazao nam je komentirajući napad na prostorije SDP-a u Velikoj Gorici kako mu nije jasno da prilog o tome nije emitiran u središnjem Dnevniku HTV-a u nedjelju. Urednik nedjeljnog Dnevnika Goran Milić kaže kako za "događaj dana" nije niti znao.

Podsjetimo, u subotu navečer nepoznati su počinitelji s nekoliko odlomljenih komada betona porazbijali stakla na prostorijama Gradske organizacije SDP-a u Cvjetnom naselju u Velikoj Gorici. U nedjelju je povodom toga održana konferencija za novinare na koju su bile pozvane sve televizije i ostali mediji.

Picula je u razgovoru za Index kazao da mu nije jasno kako su svi mediji u državi prenijeli vijest o demoliranju prostorija, a u Dnevniku nije bilo ni riječi o tome.

"Javnost je u Dnevniku ostala prikraćena za informaciju koja je obilježila dan. Očito je da urednik Dnevnika nije tu informaciju smatrao relevantnom" - kazao je Picula za Index.

Urednik središnjeg Dnevnika HTV-a Goran Milić kazao nam je kako nije imao informaciju o napadu vandala na prostorije SDP-a u Velikoj Gorici.

"Da sam to znao, sigurno bih prilog o tome uvrstio u Dnevnik" - kazao je Milić za Index, dodajući kako je cijeli dan proveo na Televiziji, ali o napadu nije znao ništa.

"Nitko nam nije javio da se to dogodilo. Tu vijest nisu imali niti na Hini, niti je objavljena u podnevnom Dnevniku." - dodao je Milić.

Picula je naknadno komentirao kako oni šalju pozive svim medijima.

"Možda je negdje došlo do pucanja veze između nas i HTV-a. " - kazao je Picula.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Picula: Obratit ću se Kirinu u vezi neefikasnosti policije

Komentirajući napad na prostorije SDP-a u kojem su stradali prozori i staklena vrata, te poštanski sandučić, Picula je kazao kako je to već četvrti napad u posljednjih nekoliko godina, te da je svaki napad uslijedio nakon što je Gradska organizacija SDP-a ukazala na neke probleme.

Ovaj put radilo se o nalazima državne revizije na poslovanje Grada Velike Gorice u 2004. godini. Nezadovoljni rezultatima, koje su čelnici Grada dobili na jednom papiriću, Picula ja zatražio dodatan pregled, smatrajući kako se nalaz ne može dobiti na komadiću papira, a prema novim podacima čak bi se i Državno odvjetništvo moglo uključiti u provjeru poslovanja.

Picula se osvrnuo i na efikasnost policije. Rekao je kako niti nakon jednog napada nije saznao identitet napadača niti kako teče istraga o napadu.

"Namjeravam se obratiti ministru Kirinu i pitati ga u čemu je problem. Zašto policija ne može otkriti napadače na stranku ili na njezine čelnike. Možda je dat takav nalog, u što ne vjerujem." - kazao je Picula u razgovoru za Index.

"Brine me neefikasnost onih koji bi se trebali brinuti za sigurnost građana" - dodao je Picula.

"Napadi su očito povezani s političkom klimom u gradu, i mislim da bi Vlada konačno trebala reagirati. " - kazao je Picula aludirajući na istragu USKOKA i trgovanje vijećničkim mjestima.

Inače, osim četiri napada na prostorije stranke, Picula nam je kazao i kako je netko izgrebao njegov automobil i to na policijskom parkiralištu, a ovog ljeta oštećen je i spomenik antifašistima na Gradskom groblju.

A.H.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara