Miličić: Sjeverozapadna regija među najskupljima

REGIONALNI povjerenik SSSH Siniša Miličić izjavio je danas da je sjeverozapadna Hrvatska među najskupljim regijama u zemlji.

U ukupnim troškovima koji ulaze u sindikalnu košaricu, dodao je, udio troškova stanovanja iznosi 34,16 posto i veći je od troškova prehrane koji u ukupnim troškovima iznose 31,61 posto. Gledajući u apsolutnim brojkama, stanovnici Varaždinske, Međimurske, Krapinsko-zagorske i Koprivničko-križevačke županije morali su u listopadu za troškove stanovanja izdvojiti 1869, 5 kuna, a podstanari čak 3138,4 kuna, rekao je na konferenciji za novinare Siniša Miličić.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Iznio je podatak kako cijena podstanarskog stana iznosi od 1500 do 1800 kuna (dvosobni stan), pa radnik u tekstilnoj ili drvnoj industriji cijeli mjesec radi samo za stanarinu, a radničke zarade u toj niskoakumulativnoj industriji, koja još uvijek zapošljava najveći broj ljudi u tom kraju, kreću se upravo u navedenom rasponu. To, drži on, potvrđuje i primjer iz Varteksa gdje su s odrađene tri subote radnici primili 1800 kuna.

Oko 6000 radnika na području grada Varaždina prima plaću od 2200 kuna pa se može reći da su i zaposleni radnici, koji primaju plaću, na pragu siromaštva, ustvrdio je Siniša Miličić.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara