Milinović: Izbacili su me nedemokratski

Milinović: Izbacili su me nedemokratski
Foto: Patrik Macek/PIXSELL

DARKO MILINOVIĆ ocijenio je da je odluka Visokog suda časti HDZ-a o njegovom isključenju iz stranke "neopravdana i nedemokratska", te je najavio da će idućih dana održati konferenciju za novinare na kojoj će govoriti o novonastaloj situaciji.

"Razumijem zainteresiranost medija oko novonastale situacije povodom mog neopravdanog i nedemokratskog isključenja iz Hrvatske demokratske zajednice. Obavještavam Vas da ću unutar nekoliko idućih dana organizirati tiskovnu konferenciju gdje ću pojasniti sve detalje oko novonastale situacije", stoji u Milinovićevom priopćenju upućenom javnosti pola sata nakon odluke o isključenju iz HDZ-a.

U kratkoj izjavi Milinović je još HDZ-u, koji je nazvao svojom strankom, poželio sve najbolje.

Visoki časni sud HDZ-a jednoglasno izbacio Milinovića iz stranke

Visoki časni sud HDZ-a odlučio je člana Predsjedništva HDZ-a i kandidata za predsjednika ličko-senjskog HDZ-a Darka Milinovića isključiti iz stranke.

Predsjednik Suda časti Davor Miličević nakon jednoipolsatne sjednice izjavio je da je odluka o izbacivanju Milinovića bila jednoglasna. 

"Svi dokazi su nas doveli do toga da smo donijeli tu odluku. Darko Milinović s ovim danom više nije član stranke", rekao je Miličević i na novinarsko pitanje dodao da je Milinović u siječnju dobio opomenu, no da je on nastavio s "nepoštivanjem stranačke discipline". 

Milinović nije bio prisutan na sjednici Vijeća časti, a predstavnici tog tijela rekli su "da nije bilo potrebe za to jer je sve jasno". 

Protiv Milinovića je Predsjedništvo HDZ-a nedavno, uz svega jedan suzdržan i jedan glas protiv, pokrenulo postupak zbog osobito teške povrede članske obaveze.

Dodali su još da je njegovo ponašanje bilo nedemokratsko, no na novinarsko pitanje o tome što je bilo nedemokratsko, nisu odgovorili.

Organiziranjem dolaska 100-tinjak članova HDZ-a pretežito iz Gospića u prostorije Središnjice HDZ-a u Zagrebu u srijedu 29. kolovoza, te svojim postupcima i javnim nastupima, Milinović je djelovao protivno temeljnim vrijednostima i načelima HDZ-a te uzrokovao štetne posljedice za ugled i političke interese naše stranke, odnosno počinio osobito teške povrede članskih obveza, pojasnio je HDZ u priopćenju.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara