Miloševićeva kći nakon 18 godina šutnje: Nikad se neću vratiti u Srbiju

Miloševićeva kći nakon 18 godina šutnje: Nikad se neću vratiti u Srbiju
Foto: Arhiva

KĆI Slobodana Miloševića Marija Srbiju je napustila još 2001. godine, nakon što je njezin otac izručen Haaškom tribunalu. Od tada živi u Crnoj Gori.

Nakon 18 godina šutnje progovorila je u velikom intervjuu za Kurir.

"Žao mi je što sam se rodila u Beogradu"

"Meni je, u stvari, strašno žao što sam se uopće rodila u Beogradu 1965. godine i tamo provela svojih prvih 36 godina. Stalno maštam o tome kako bi bilo divno da tatini roditelji nikada nisu otišli odavde i da je tata bio na moru te godine kad je upoznao mamu, a da je mama došla na ljetovanje i da su se oni zaljubili i da je mama ostala ovdje s tatom. Isto bismo se rodili Marko i ja, i svi bismo bili danas sretni i zajedno - rekla je i dodala da se "nikada neće vratiti u Srbiju".

Kaže da je ogorčena na Srbiju.

"E, na ovo pitanje trebam objaviti knjigu "Zašto sam ogorčena na Srbiju"", rekla je Marija i dodala da se ne viđa s majkom Mirom Marković i bratom Markom Miloševićem koji niz godina žive u Rusiji. 

Kaže da je smrt njezina oca u haškom pritvoru vrlo sumnjiva. Također je rekla da nije željela da joj oca pokopaju u Požarevcu.

"Nisam bila za to. Mislim da nitko od nas, ni živ ni mrtav, ne treba biti u Srbiji. Ima latinska poslovica koja kaže: 'Nezahvalna domovino - ne zaslužuješ ni kosti moje!'' kaže Marija.

"Nije trebao biti predsjednik"

"Pogriješio je što je uopće bio predsjednik te zemlje. Biti predsjednik Srbije je posao iz pakla. Koji postotak ljudi koji su u nekom trenutku vodili Srbiju je doživio duboku starost ili koji postotak njih uopće umire prirodnom smrću?", pita se.

Negirala je da se njezina obitelj obogatila devedesetih godina.

"Oni koji to pričaju bi se vjerojatno obogatili da su bili na našem mjestu zato što pretpostavljaju da i mi radimo ono što bi oni radili. U psihologiji se to zove projekcija, a narodna mudrost jednostavno kaže: Lopov za svakog misli da je lopov", kaže.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara