Ministar Čobanković u posjetu Splitsko-dalmatinskoj županiji

MINISTAR poljoprivrede, šumarstva i vodnog gospodarstva Petar Čobanković danas je za prvoga službenog posjeta Splitskodalmatinskoj županiji na sastanku sa županom Krunom Peronjom i suradnicima kazao kako će država izdvojiti 10 milijuna kuna za obnovu u požaru izgorjelih područja u toj županiji.

Jučer smo u Vladi donijeli program oporavka u požaru izgorjelih poljoprivrednih površina i država će za to preko Ministarstva poljoprivrede izdvojiti 10 milijuna kuna, a program će provesti u suradnji s jedinicama lokalne samouprave", kazao je ministar Čobanković. Kako je rekao, država će provoditi mjere za povećanje poljoprivredne proizvodnje, a time i zapošljavanja na tom području, posebno na hrvatskim otocima.

Ministar Čobanković je u Kaštel Štafiliću otvorio 14. međunarodni sajam sadnica na kojem je poljoprivrednicima ponuđeno 30.000 sadnica, najviše vinove loze i maslina.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

U pratnji župana Krune Peronje ministar će popodne obići zgarišta na otoku Hvaru na kojem su prošle godine požari progutali gotovo 5000 hektara različita raslinja.

(Hina) merc vkn

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara