Ministar Crkvenac u Rimu

MINISTAR financija dr. Mato Crkvenac sa suradnicima sastao se danas u Rimu s talijanskim ministrom financija dr. Giuliom Tremontijem te predstavnicima talijanskoga Ministarstva proizvodnih aktivnosti kao i više agencija i banaka zainteresiranih za bilateralnu gospodarsku suradnju s Hrvatskom.

Tom prigodom je analizirana međusobna gospodarska suradnja te je zaključeno kako su se, nakon hrvatske kandidature za članstvo u Europskoj uniji, otvorile još veće mogućnosti unapređenja međusobne suradnje, izvješćeno je iz Ministarstva financija.

Posebno je bilo riječi o iskustvima Italije, kao i drugih zemalja Europske unije, u području poreznog poticanja znanstvenih aktivnosti na području istraživanja, razvoja, tehnološkog napretka i obrazovanja.

Istaknuta je mogućnost unapređenja suradnje na području politike regionalnog razvoja te dogovorena suradnja Hrvatskog fonda za regionalni razvoj i talijanskih agencija za regionalni razvoj, kao i odgovarajućih agencija i fondova pri Europskoj uniji.

Ministar Crkvenac i pomoćnik ministra Tihomir Domazet posebno su razgovarali i o talijanskim iskustvima s tzv. fiskalnim blagajnama (POS blagajne) te su dogovorili suradnju u vezi uvođenja fiskalnih blagajni i Hrvatskoj.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara