Ministar Horvat: Učinit ćemo sve da do stečaja Uljanika ne dođe

Ministar Horvat: Učinit ćemo sve da do stečaja Uljanika ne dođe
Foto: Kristina Štedul Fabac/ Pixsell

MINISTAR gospodarstva Darko Horvat nešto prije podneva došao je u Uljanik, kojemu je, kako su mediji jutros objavili, opet blokiran račun. Horvat se sastao s predsjednikom Uprave Uljanika Giannijem Rossandom, županom Zlatkom Komadinom, ali i s članovima sva tri sindikata koji djeluju u riječkom brodogradilištu.

"U ovom trenutku imamo obećanje i ja se nadam da ćemo ga sutra vjerodostojno i ispuniti. Nova inačica programa restrukturiranja usklađena je sa svim upitima i nesuglasicama koje smo imali na relaciji izrađivač i Bruxelles, nadam se da smo ih anulirali. Mi ćemo nakon što nam sutra nova inačica dođe na program Ministarstva, s kolegama Ministarstva financija napraviti kratku analizu i, bude li potrebe, usuglasiti eventualne nedostatke koji će se pojaviti i riješiti to s izrađivačem, Upravom i strateškim partnerima, a nakon toga kad mi donesemo odluku da je program u skladu sa svim uputama Europske komisije, poslati sve u Bruxelles", rekao je Horvat, prenosi N1.

Vlada će učiniti sve da do stečaja ne dođe

Na pitanje znači li to da je Uljanik pred stečajem, Horvat je ponovio da je on zadnji koji će zazivati stečaj. "Napravit ćemo sve što možemo sa strane vlade da do stečaja ne dođe", rekao je.

"Razgovarao sam s predsjednikom Uprave koji nije krizna uprava, hoće li se na predmetnoj skupštini koja je sazvana bilo što po pitanju uprava mijenjati, to ćemo vidjeti. Razgovaram s Rossandom, kao predsjednikom Uprave Uljanika i Percanom kao predsjednikom Uprave 3. maja", rekao je.

"Od prvog dana otkako sam se prihvatio ovoga posla, pokušavam u razgovorima s upravama i u Rijeci i u Puli doći do situacije da sami budemo uvjereni u održivost programa restrukturiranja. Ne bude li s aspekta vlade nama ta održivost jasna, nećemo taj program restrukturiranja prihvatiti", rekao je Horvat.

Komentirao i isplatu plaća

Na pitanje je li Končar jedini strateški partner, Horvat je rekao da odgovor mora dati Uprava "jer Uprava i Nadzorni odbor su ti koji su ga odabrali i oni će biti ti koji će ga eventualno mijenjati".

"Nakon što sutra dobijemo predmetni program restrukturiranja, u njemu se dosta toga govori o 3. maju i prvi put 3. maj sagledavamo da se pojavi kao samostalni gospodarski subjekt i da se samo za njega u nekom trenu pojavi ili kupac ili strateški partner", rekao je Horvat.

Komentirao je i isplatu plaće. "Mi s aspekta vlade osiguranu plaću za deveti mjesec nemamo, postoji blaga perspektiva, ona nije jasna, i ja sam vrlo korektno i radnicima i sindikatima tu situaciju iznio", rekao je Horvat.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara