Ministar o zabrani rada nedjeljom: "Time se moramo početi baviti"

Ministar o zabrani rada nedjeljom: "Time se moramo početi baviti"
Foto: Filip Kos/PIXSELL, Hina

MINISTAR rada Josip Aladrović izjavio je kako očekuje da će dogovor sa sindikatima učitelja koji su u štrajku biti postignut danas, ali je odbio otkriti što vlada konkretno nudi, a u dobro rješenje vjeruje i ministar pravosuđa Dražen Bošnjaković, koji poručuje kako premijer nije odgovoran.

"Očekivali smo dogovor jučer, pregovori su trajali sedam sati. Nije se došlo do rješenja, ali, koliko znam, ima dovoljno toga na stolu što može biti prihvatljivo kao rješenje i ja osobno očekujem da će se to dogoditi danas", izjavio je ministar Aladrović.

Mišljenja je i kako je pregovaranje s predstojnikom Ureda premijera dovoljna razina te da to pokazuje volju premijera da se riješi problem.

 

"Odlučili smo da ispred vlade pregovara predstojnik Ureda premijera. Ostali iz ministarstava rada, financija, znanosti sudjeluju na tehničkoj razini i smatramo da je to u redu", dodao je Aladrović koji je na upit što je točno ponuđeno sindikatima odgovorio da treba ostaviti pregovaračkim timovima da razgovaraju o tome.

"Ne izlazimo u medije niti s jedne strane, na način da ugrozimo pregovore. Dobit ćete informacije kada ti pregovori završe, a osobno vjerujem u pozitivan ishod pregovora", rekao je ministar rada u Tuheljskim Toplicama gdje je s ministrom pravosuđa Draženom Bošnjakovićem bio na konferenciji projekta "Unaprjeđenje i modernizacija pravosudnog sustava u Republici Hrvatskoj".

Bošnjaković: Premijer Plenković nije odgovoran što djeca ne idu u školu

I ministar Bošnjaković komentirao je situaciju sa štrajkom učitelja kazavši da vjeruje da će se naći dobro rješenje jer štrajk predugo traje.

"Vlada je pokazala da radi na tome, da želi povećati plaće u prosvjeti, a ovo pitanje koeficijenata je poprilično složeno. To je mozaik koeficijenata u kojem su koeficijenti za sve sektore, puno ih je i premalo je vremena da se ozbiljnije preispita i analizira u nekoliko dana", kazao je Bošnjaković.

Poručio je i kako premijer Plenković nije odgovoran što djeca ne idu u školu.

"Premijer je ponudio i ovo je vlada u čijem razdoblju plaće rastu. Dakle, po meni, odgovor je: Premijer nije odgovoran", zaključio je ministar pravosuđa.

Kaže da se vlada treba početi baviti pitanjem zabrane rada nedjeljom

Ministar rada i mirovinskog sustava Aladrović odgovorio je i na novinarsko pitanje hoće li vlada pokušati regulirati rad nedjeljom. Najprije je kazao da je to pitanje koje se već dugo medijski komunicira, no "u ovom trenutku nije na top listi prioriteta".

"Ali je definitivno jedan od elemenata kojima se moramo početi baviti i sigurno poslušati što imaju sve zainteresirane strane za reći. Kada to čujemo, onda možemo dalje regulirati to pitanje", rekao je Aladrović.

Kolinda za zabranu rada dućanima nedjeljom

Podsjetimo, Kolinda je jučer primila predstavnike nečega što se zove "Hrvatski savez za nedjelju". Taj savez predstavljali su Marijana Petir, fra Bože Vuleta, Zlatica Štulić i sindikalist Krešimir Sever.

Svi su oni, kako se navodi u priopćenju iz Ureda predsjednice, Kolindi izložili razloge zbog kojih bi se zakonski trebao zabraniti rad nedjeljom.

Kolinda je, kako piše u priopćenju, podržala inicijativu.

*Index koristi third party aplikacije za realizaciju anketa, kako bi smanjili mogućnost manipulacije anketom od strane korisnika, ali i potpuno odagnali mogućnost Indexovih manipulacija rezultatima. Svejedno, online ankete ne mogu se smatrati znanstveno utemeljenima, niti vjerodostojno predstavljaju većinu hrvatske populacije. Index, naime, relativno rijetko posjećuju potpuni idioti, koji pak u ukupnoj hrvatskoj populaciji imaju značajan udio.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara