Ministar Vukelić posjetio Dječji dom u Karlovcu; uskoro detaljan plan poticanja poduzetništva

Ministar gospodarstva, rada i poduzetništva Branko Vukelić posjetio je danas karlovački Dječji dom "Vladimir Nazor", za djecu bez odgovarajuće roditeljske skrbi, gdje je djeci uručio prigodne darove za Božić i Novu godinu, a zatim je u izjavi novinarima rekao kako će Vlada vrlo brzo sastaviti detaljan plan poticanja poduzetništva.

Nakon susreta s djecom i osobljem Doma, Branko Vukelić najavio je novinarima prioritete Ministarstva, ističući da će bitna potpora poduzetništvu biti povezivanje velikih industrijskih tvrtaka s manjima kako bi lakše djelovale kao cjelina, te uspješnije nastupale na domaćem i na stranom tržištu.

Zato je i ujedinjavanje u Ministarstvo gospodarstva, rada i poduzetništva logično, rekao je Vukelić.

Udruživanje malih i velikih tvrtaka je proces, "a koliko sam čuo od dosadašnjih ministara Ljube Jurčića i Željka Peceka, na tome se dosad nije uspjelo postići gotovo ništa", rekao je ministar Vukelić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
U prvom planu gospodarske politike bit će interes Hrvatske u cjelini, pa će Ministarstvo učiniti sve što može da se riješe problemi s BiH i što prije uspostavi ugovorena slobodna trgovina s tom susjednom zemljom, rekao je ministar Vukelić. Najavljujući uskoro potpisivanje trgovinskog sporazuma sa Srbijom i Crnom Gorom, ministar je rekao: "Tržišta je nužno otvarati i otvarat ćemo ih."

Po njegovim riječima, da bi izvozni proizvod Hrvatske bio što kompleksniji i što kvalitetniji za nastup na svjetskom tržištu, potrebno je uspostaviti dobru kadrovsku osnovu i suradnju sa sindikatima, te povezanost industrije sa školstvom i znanošću.

"Dobra strategija razvoja preduvjet je svemu rečenome. Mi tek moramo odrediti koje su to grane gospodarstva koje moramo poticati. Sve ne možemo poticati, a koji su to strateški pravci razvoja i koje ćemo grane gospodarstva poticati, ovisit će o ocjeni stanja u svakoj grani industrije posebno. Na tim će poslovima raditi stručnjaci koji će nam, osim stanja, predočiti i trendove u istim gospodarskim granama u Europi i svijetu, tako da kvalitetno ocijenimo što ćemo poticati", rekao je ministar Branko Vukelić.

(Hina) vhor mć

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara