Ministarstvo vanjskih poslova komentiralo priču o naoružavanju terorista u BiH

Ministarstvo vanjskih poslova komentiralo priču o naoružavanju terorista u BiH
Fotografija je ilustrativnog karaktera i ne prikazuje islamiste iz BiH Screenshot: Twitter

MINISTARSTVO vanjskih i europskih poslova oglasilo se o velikoj aferi koja je buknula jutros. 

>>Ministar BiH tvrdi da hrvatski obavještajci naoružavaju islamiste u BiH

Cijelu priču je, podsjetimo, pokrenuo BiH ministar Dragan Mektić koji je optužio  Kolindu i hrvatske obavještajne službe te ih optužuje da su naoružavali islamiste.

Oštro odbacili Mektićeve tvrdnje

Njihovo priopćenje prenosimo u cijelosti.

"Ministarstvo vanjskih i europskih poslova kategorično odbacuje izjave i tvrdnje ministra sigurnosti Bosne i Hercegovine Dragana Mektića o navodnim „tajnim operacijama hrvatskih obavještajaca s ciljem pokazivanja da u Bosni i Hercegovini djeluju naoružane skupine radikalnih islamista – salafista“ kao i o navodnoj umiješanosti generalnog konzula Republike Hrvatske u Tuzli Ivana Bandića u takvo djelovanje.

Navedene, u cijelosti neosnovane i krajnje tendenciozne tvrdnje očito imaju za cilj dovesti u pitanje uspješnu suradnju dviju država na području borbe protiv terorizma te negativno utjecati na daljnji razvoj sveukupnih odnosa Hrvatske i Bosne i Hercegovine kao dvije susjedne i prijateljske države.

Republika Hrvatska, kao članica UN, EU, NATO i VE ostaje u potpunosti opredijeljena na aktivno djelovanje na planu suzbijanja terorizma te će po ovom pitanju nastaviti surađivati sa susjednim državama i međunarodnim partnerima", poručili su.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara