"Mirni prosvjed": Pastor Terry Jones vodi naoružane pristaše pred džamiju

"Mirni prosvjed": Pastor Terry Jones vodi naoružane pristaše pred džamiju

Foto: AFP

KONTROVERZNI američki pastor Terry Jones, koji je izazvao nerede u Afganistanu zbog najave da će javno spaliti Kuran, planirao je naoružani prosvjed ispred jedne od najvećih džamija u SAD-u.

Prosvjedovat će ispred džamije u predgrađu Detroita gdje živi veliki broj muslimana. Tužitelj pokušava zabraniti prosvjed uz objašnjenje da je pozivanje na oružje i nasilje razlog za takav potez.

"Bit ćemo naoružani"

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tužitelj smatra kako bi prosvjed mogao izazvati nerede i žešće nasilje. Jones je pozvao Amerikance da se bore protiv "muslimanske prijetnje" u SAD-u. Zbog ovog poziva, Jones je dobio nekoliko prijetnji smrću. Vlasti se nadaju da će sud narediti Jonesu da premjesti prosvjed dalje od džamije kako bi se izbjeglo nasilje.

"Mi smo jasno rekli da dolazimo s vrlo mirnim namjerama", kazao je Jones lokalnoj detroitskoj televizijskoj postaji. "Bit ćemo naoružani. Dobili smo dozvolu za nošenje oružja", dodao je Jones. Pastor tvrdi kako se nastavlja planiranje prosvjeda te da će pred džamiju doći "u miru", ali s oružjem. Tvrdi da prosvjed nije protiv islama, već radikalnih muslimana. Dodaje da se njegova borba ne vodi zbog mržnje, nego za podupiranje SAD-a.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara