Mitt Romney glatko pobijedio i u New Hampshireu

Foto: AFP

NAKON Iowe, Mitt Romney je pobjedu odnio i na republikanskim predizborima u New Hampshireu i tako potvrdio da je najizgledniji kandidat za republikansku nominaciju i izazivača Baracku Obami.

Bivši guverner Massachusettsa ovog je puta bio još uvjerljiviji nego u Iowi, te je glatko pobijedio s 40 posto osvojenih glasova. Drugo mjesto zauzeo je Ron Paul s 23 posto osvojenih glasova, a treće bivši guverner Utaha Jon Huntsman s 17 posto.

Republikanski birači iz New Hampshirea nisu pokazali povjerenje prema Newtu Gingrichu i Ricku Santorumu koji su dobili po 9,4 posto glasova, dok je Rick Perry doživio potpuni debakl, osvojivši jedva 0,7 posto glasova.

Romney se ponaša kao da je dobio rat, a ne bitku

Romney je bio toliko uvjerljiv da je pobjedu proglasio pola sata prije negoli su birališta uopće bila zatvorena. Priliku je odmah iskoristio za novi napad na Obamu, za kojeg je ustanovio da mu "ponestaje ideja i izlika". Čini se kako Romney sebe već vidi kao sigurnog nositelja republikanske nominacije, pa se u zadnje vrijeme više bavi Obamom nego protivnicima iz redova republikanaca, iako su predizbori održani samo u dvije savezne države.

Sljedeća postaja je South Carolina, gdje prema anketama također vodi Romney, ali s puno manjom razlikom. Najveći problem Romneyu bi u toj državi mogla predstavljati činjenica da u njoj postoji jaki blok evangelista, koji ga neće podržati jer je mormon.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara