Mjesec dana pritvora pukovniku i profesoru osumnjičenima za "prodavanje" ispita

PUKOVNIKU HV-a i profesoru zagrebačkog Kineziološkog fakulteta koje USKOK sumnjiči za krivotvorenje isprava, prijevare, te davanje i primanje mita, odnosno da su studentima "prodavali" ispite danas je određen jednomjesečni pritvor, doznaje se na zagrebačkom Županijskom sudu.

Pukovniku Nikoli Odobašiću i profesoru Branimiru Kulešu pritvor je zbog opasnosti od utjecaja na svjedoke i mogućeg ponavljanja kaznenog djela odredio istražni sudac Milan Došen.

Osumnjičeni su se, u nazočnosti odvjetnika, pred istražnim sucem branili šutnjom.

USKOK ih tereti da su za novac "sredili" ispite za 17 studenata, među kojima je 11 djelatnih vojnih osoba. Pripadnicima HV-a to je trebalo kako bi zadržali svoje činove i radna mjesta. Osumnjičeni su ispite navodno "prodavali" za tri tisuće kuna.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zamjenik ministrice obrane Zlatko Gareljić izjavio je jučer da je istraga o "lancu krivotvoritelja ispita i diploma" proširena na još 50-ak osoba.

Dekanski kolegij Kineziološkog fakulteta izvijestio je danas da je na fakultetu osnovano istražno povjerenstvo koje bi trebalo ispitati odgovornost osumnjičenog profesora. Utvrdi li se da je Kuleš primao mito, Dekanski kolegij najavljuje "primjereni stegovni postupak".

Istodobno je, kako kažu, pred Stegovnim sudom nastavljen postupak protiv studenata za koje se sumnja da su dajući mito "položili" ispite. Riječ je uglavnom o studentima s Odjela za izobrazbu trenera Društvenog veleučilišta koje je u sklopu Kineziološkog fakulteta.

Na fakultetu ističu kako su, zbog sumnji da su neke ocjene krivotvorene, provjeru položenih ispita nekih studenata počeli gotovo mjesec dana prije zagrebačke policije i kriminalističke vojne policije.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara