Mladi u Osijeku sve više na legalnim drogama: "Paraliziranog su ga iznijeli..."

Mladi u Osijeku sve više na legalnim drogama: "Paraliziranog su ga iznijeli..."
Fotografija ne prikazuje događaj iz teksta Screenshot: YouTube/NOVA TV

GALAXY, Spice, Incense i Zombi samo su neki od naziva opasnih psihoaktivnih tvari koje se prodaju kao osvježivači zraka.

Opasna droga sve je dostupnija na ulicama Osijeka, piše Glas Slavonije.

Kako tvrde, mladi se više ne skrivaju. Osvježivači se konzumiraju u kafićima, pa čak i u školama. Glas Slavonije dodaje da su očevici prošli tjedan u istom kafiću tri dana zaredom vidjeli mlade kako puše osvježivač zraka.

Jedan konzument se onesvijestio usred kafića

"Naručio je kavu i zapalio smotanu cigaretu koja se izgledom i mirisom nije razlikovala od obične. Samo dvije-tri minute potom, od tek nekoliko dimova jointa, zaspao je usred kafića, a nakon nekoliko minuta problijedio, a tijelo mu se počelo grčiti. Paraliziranog i bez svijesti ubrzo su ga iznijeli pozvani vlasnik i konobari. Okupljeni su ga nastojali razbuditi do dolaska hitne. Nesvjestan, mladić je povraćao, urinirao i obavio veliku nuždu. Hitna je ubrzo došla i odvezla ga", ispričala je svjedokinja.

Mladi tvrde: U Osijeku je prelagano nabaviti drogu

U Osijeku je prelagano nabaviti osvježivače zraka, tvrde tamošnji tinejdžeri za Glas Slavonije.

"Praktički na svakom koraku to možete kupiti za malo love - u školi, na ulici, gotovo u svim tobacco shopovima, na nekim kioscima, to čak ne mora biti smart shop. Nema potrebe da naručujete online. Kad se kupuje u tobacco shopu, onda je cijena od 20 ili 50 kuna naviše, a ako se kupuje od nekoga, onda i jeftinije", kažu tinejdžeri.

Ove godine zabilježena 32 slučaja trovanja osvježivačima zraka

U razdoblju od 1. siječnja do 11. studenog ove godine zabilježena su 32 slučaja pacijenata koji su se otrovali konzumiravši osvježivače zraka, a koji su evidentirani u Zavodu za hitnu medicinu Osječko-baranjske županije.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
;
Učitavanje komentara