Mladić iz BiH preko Facebooka opljačkao starca iz Švicarske

Mladić iz BiH preko Facebooka opljačkao starca iz Švicarske
Ilustracija: 123rf
 
MLADIĆ iz Bijeljine, 23-godišnji Aleksandar Perić, putem Facebooka se javio imućnom starcu u Švicarskoj. Predstavio se kao socijalno ugrožena osoba koja je u teškoj financijskoj situaciji, pišu Nezavisne.
 
S nekoliko različitih profila otvorenih na Facebooku u više je navrata od Švicarca zatražio i dobio novac. Policija u Bijeljini 23-godišnjaka tereti da je Švicarca doveo u zabludu lažno mu predstavljajući svoju financijsku situaciju. 
 
Uplaćivao mu je novac na nekoliko njegovih računa i na račune drugih osoba
 
Starac mu je novce uplaćivao na njegove račune u nekoliko različitih banaka, kao i na račune drugih osoba kako bi uplaćene svote novca bile manje upadljive. Ukupno mu je uplatio iznos od oko 10 milijuna kuna. 
Tekst se nastavlja ispod oglasa
 
"A. P. je osumnjičen da je u namjeri pribavljanja protupravne imovinske koristi lažnim prikazivanjem činjenica državljanina Švicarske doveo u zabludu. Naveo ga je da mu u više navrata isplati novac na račun", priopćeno je iz policije u Bijeljini.
 
Izvršen pretres nekoliko lokacija
 
Prijevara je otkrivena u srpnju prošle godine, a za 23-godišnjim Perićem bila je raspisana tjeralica. Policija je izvršila pretres nekoliko lokacija, a pritom su pronađeni i privremeno oduzeti predmeti koji su dovedeni u vezu s prijevarom koju je počinio. 
 
Oduzete su mu lažne isprave, mobilni telefoni, laptopi, automatska puška sa streljivom, Volkswagen Touareg i Chrysler. Mladić je uhićen u okviru međunarodne istrage uprave kriminalističke policije zbog kaznenog djela prijevare. 
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara