Mladić se četiri godine skrivao u Novom Beogradu

RATNI zapovjednik bosanskih Srba, odbjegli optuženik za ratne zločine Ratko Mladić se od 2002. pa sve do siječnja ove godine skrivao u nekoliko stanova u Novom Beogradu, objavio je u srijedu beogradski list Politika na svojoj internet stranici.

Pozivajući se na sadržaj optužnice koja je prošloga tjedna podignuta protiv desetorice Mladićevih pomagača na općinskom sudu u Beograda, Politika je objavila da se Mladić u navedenom razdoblju skrivao u najmanje pet stanova u Novom Beogradu. Pomagači su mu dostavljali hranu i plaćali stanarinu u iznosu do 400 eura mjesečno.

Ključna figura u Mladićevom skrivanju u novom dijelu Beograda bio je Jovo Đogo, bivši oficir vojske bosanskih Srba, zadužen za Mladićevu sigurnost. Đogo je uhićen početkom ove godine i jedan je od optuženih Mladićevih pomagača.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Europska unija je u svibnju ove godine suspendirala pregovore o sklapanju Sporazuma o stabilizaciji i pridruživanju s Beogradom zbog nesuradnje s Hašim sudom, posebice u dijelu koji se odnosi na uhićenje Mladića.

Srbijanska vlada je ovoga tjedna u Bruxellesu predstavila akcijski plan za uhićenje Mladića. Europski čelnici su pozdravili plan, ali i naglasili da će ga cijeniti prema njegovoj provedbi.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara