Moodys zbog Lex Todorića srušio rejting Agrokora: "Bankrot je vrlo izgledan"

Moodys zbog Lex Todorića srušio rejting Agrokora: "Bankrot je vrlo izgledan"

Foto: FaH

KREDITNA agencija Moodys je danas dodatno snizila kreditni rejting Agrokora, s CAA1 na CAA2. Negativni izgledi ostaju i dalje, a ono što je puno bitnije da Moody's smatra kako je bankrot vrlo izgledan.  


 
"Naša odluka da smanjimo kreditni rejting Agrokora posljedica je početka procesa rekonstrukcije tvrtke pod hrvatskim zakona iz čega proizlazi da će vjerovnici teško naplatiti svoj novac", rekao je  potpredsjednik Moody'sa Vincent Gusdorf. Iz te izjave razvidno je kako ova rejting agencija ne vjeruje u proces restrukturiranja te smatra kako je bankrot tvrtke vrlo izgledan. 
 
Gusdorf je naglasio kako su  uzeli u obzir "nesigurnost oko procesa restrukturiranja".
 
"Mogućnost da će vjerovnici naplatiti svoju novac ovisi o nekoliko faktora koji će biti jasniji tijekom vremena", zaključio je potpredsjednik Moody'sa. Vjerojatnost stečaja Agrokora podignuta je s Caa1-PD na CA-PD.

To je već treći put od početka godine da je Moody's smanjio rejting Agrokora, dok je Standard&Poor's, pak, početkom travnja snizio dugoročni i kratkoročni rejting Agrokoru s 'B-/B' na 'CC'.

To znači da postoji velika vjerojatnost neispunjavanja obveza, uz negativne izglede, koji odražavaju mišljenje S&P-a da bi kreditni rejting koncerna mogao biti snižen i na 'SD', što označava selektivni stečaj.

 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
;
Učitavanje komentara