MOST opet protiv prijedloga HDZ-ovaca: "Promjene imena nam ne pomažu, treba prestati s tim"

MOST opet protiv prijedloga HDZ-ovaca: "Promjene imena nam ne pomažu, treba prestati s tim"

Foto: FAH

NOVA Vlada još nije ni formirana, a prva stvar koju su budući predstavnici vlasti najavili tiču se promjene imena institucija. Tako je kandidat HDZ-a za novog ministra zdravlja Ante Ćorušić izjavio kako će promijeniti ime Ministarstva zdravlja u prijašnje Ministarstvo zdravstva.

Novi šef Sabora Željko Reiner u svom prvom govoru na novoj funkciji poručio je kako će se ići u promjenu imena Hrvatskog sabora. Novi naziv bit će poput onog iz doba Tuđmana i NDH-a - Hrvatski državni sabor.

Pojavile su se i neke informacije da bi se moglo mijenjati i ime Ministarstva branitelja. Tako bi se samo nastavio već ustaljeni obrazac ponašanja dolaska nove Vlade. Naime, prilikom svake smjene vlasti građani su već naviknuti da nova Vlada prvo ide s promjenom imena institucija, unatoč tome što cijeli taj proces itekako košta hrvatske građane koji pune državni proračun.

Nitko nam nije odgovorio koliko će državu stajati promjena imena institucija

Poslali smo upite na nekoliko adresa institucija o tome koliko će točno koštati promjena naziva ministarstva, no odgovore ni od koga nismo primili.

S druge strane kontaktirali smo MOST, koji je glavni partner HDZ-a u sastavljanju nove Vlade.

Glasnogovornik MOST-a Nikola Grmoja za Index je rekao kako se oni protive ikakvom besmislenom trošenju državnog novca.

"Nismo za nepotrebne troškove koji neće ništa bitno promijeniti, jedino ako za nešto postoji opravdan razlog onda u redu", rekao je Grmoja.

Na upit je li promjena imena institucija poput Sabora ili ministarstva opravdan razlog, kazao je kako o tome nisu razgovarali u MOST-u, no da ne smatraju to uopće ključnim pitanjem.

"Ne znamo zašto se uopće mijenjalo iz Ministarstva zdravstva u Ministarstvo zdravlja i smatramo da treba prestati s promjenama koje ništa ne donose, rekao je Grmoja.


 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara