Mostar: Nastavljeno suđenje Topaloviću

MUMER TOPALOVIĆ, koji je optužen za trostruko ubojstvo Hrvata u Kostajnici kod Konjica, uoči Božića prošle godine, osoba je natprosječnih intelektualnih sposobnosti, izjavio je danas u postupku protiv Topalovića, primarijus dr. Senadin Ljubović, prezentirajući nalaze psihijatrijskog vještačenja Topalovića.

Primarijus Ljubović je rekao kako je psihijatrijskom ekspertizom ustanovljeno da su "kod Topalovića isključeni svi oblici trajnih ili povremenih duševnih bolesti i duševnih poremećaja". Ljubović je objasnio kako je ustanovljeno da se osim visokog intelektualnog potencijala kod Topalovića povremeno pojavljuju "osvetničke tendencije".

Sudski vještak Hamza Žujo je potvrdio kako je Topalović troje članova obitelji Anđelić ubio hicima iz vatrenoga oružja, pucajući na njih iz neposredne blizine. A za Marinka Anđelića, koji se liječi u Zagrebu, vještak Žujo je rekao da je zadobio teške tjelesne ozljede opasne po život koje će ostaviti trajne posljedice.

Sudsko vijeće je danas odlučilo kako neće saslušati svjedočenje teško ozlijeđenoga Marinka Anđelića jer, kako je obrazloženo, više nema dvojbi u činjenice iznesene u dvodnevnom dokaznom postupku protiv optuženog Topalovića.

Danas su saslušane u svojstvu svjedoka Mira Anđelić, sestra dviju ubijenih sestara i kći ubijenog Anđelića), te unuka ubijenog Anđelka, Iva Stojanović. Njih su dvije preživjele masakr u kući Anđelića na Badnjak navečer prošle godine.

Za sutra, u srijedu, zakazana je završna riječ u glavnoj raspravi. Službeno je rečeno kako se još ne zna pouzdano kada će biti izrečena presuda optuženom Topaloviću.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara