Mrak Taritaš se ispričala zbog neprijavljivanja naknade

Mrak Taritaš se ispričala zbog neprijavljivanja naknade
Foto: Robert Anic/PIXSELL, Screenshot

PREDSJEDNICA stranke GLAS Anka Mrak Taritaš večeras je na Facebooku objavila ispriku hrvatske javnosti. 

Mrak Taritaš se ispričala za slučaj kojim se trenutno bavi i Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa. U prijavi stoji da je još kao ministrica graditeljstva samu sebe imenovala u ispitno povjerenstvo za polaganje stručnog ispita u području prostornog uređenja, zbog čega je primala naknadu koju nije navela u imovinskoj kartici. 

Mrak Taritaš je u večerašnjoj objavi napisala da preuzima odgovornost za propust. Priznala je da je sama sebi potpisala imenovanje, a sve je nazvala previdom koji joj se dogodio spletom okolnosti.

Njezinu objavu prenosimo u cijelosti.

Mrak Taritaš: To je bio splet okolnosti

"PREUZIMAM ODGOVORNOST ZA PROPUST

Vezano za medijske napise o prijavi Povjerenstvu za sprečavanje sukoba interesa, koja je protiv mene podnesena zbog sudjelovanja u povjerenstvu Ministarstva graditeljstva i prostornog uređenja za polaganje stručnog ispita želim reći sljedeće:

1. Moje sudjelovanje u radu povjerenstva za polaganje stručnog ispita započelo je u funkciji nestranačke zamjenice ministra na koju dužnost sam došla kao stručnjak za prostorno planiranje. Osim mene u povjerenstvima su sudjelovali i drugi pomoćnici koji su stručnjaci za pojedina područja, a sve nas je zajedno imenovao tadašnji ministar Ivan Vrdoljak. Nakon što sam postala ministricom graditeljstva i prostornog uređenja, nastavak mojeg sudjelovanja u povjerenstvu je predstavljalo samo kontinuitet rada povjerenstava u istom sastavu, a budući da odluke o imenovanju članova potpisuje novi ministar, novu odluku sam morala potpisati osobno. 

2. Obzirom na protek vremena, koliko sam za sada uspjela provjeriti u bankovnim izvodima starima i do 5 godina, utvrdila sam da sam za navedeni rad prosječno primala naknadu u visini oko 800 kn mjesečno. 

3. Zbog činjenice da se radilo o sredstvima isplaćenima od strane ministarstva iz kojeg mi se tada isplaćivala i plaća, napravila sam previd i te iznose nisam tretirala kao druge prihode pa sam ih očito zbog toga propustila prijaviti u imovinskoj kartici. Želim reći da mi to ni na koji način nije bila namjera, već previd koji mi se dogodio spletom okolnosti.

4. Zbog navedenog, želim se ovim putem ispričati hrvatskoj javnosti te želim reći da ću svu potrebnu dokumentaciju koju imam dostaviti Povjerenstvu za sprečavanje sukoba interesa te ću poštivati svaku odluku Povjerenstva i preuzeti svu potrebnu odgovornost za učinjeni propust.

5. Na kraju, žao mi je da oni koji su ovaj previd uočili nisu odmah reagirali nego su prigodno čekali 3 pune godine od prestanka mog mandata i to sada koriste za osobnu diskvalifikaciju", napisala je Mrak Taritaš.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara