Muharrem Ince priznao poraz od Erdogana

Muharrem Ince priznao poraz od Erdogana
Foto: Hina/ EPA

TURSKI predsjednički kandidat Muharrem Ince prihvatio je poraz i rekao da se dogodila izborna prijevara, ali ne u opsegu da bi mogla promijeniti izborni rezultat.

"Ovo su bili nepošteni izbori", rekao je Ince iz sekularne Republikanske narodne stranke na konferenciji u stranačkom sjedištu u Ankari. "Priznajem izborne rezultate", rekao je on prihvativši poraz od Tayyipa Erdogana.

Tursko vrhovno izborno vijeće proglasilo je Erdoganovu pobjedu u ponedjeljak ujutro, nekoliko sati nakon što je on objavio svoju pobjedu na temelju neslužbenih rezultata.

Ince je dokazao da je čvrst suparnik nakon što je privukao stotine tisuća ljudi na svoje skupove, koristeći isti rječnik kao i Erdogan no obećavajući administraciju koja će se zauzimati za inkluziju te ukidanje velikih predsjedničkih ovlasti.

Bivši profesor fizike Ince pokrenuo je oporbu za vrijeme predsjedničke kampanje silovitim govorima te obećao ukinuti Erdoganovu "vladavinu jednog čovjeka".

Ince je rekao da je Turska prekinula veze s parlamentarnim režimom koji je imala 143 godina uvođenjem predsjedničkog sustava.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara