MUP: Nove iskaznice zatražilo 40 posto građana kojima stare još vrijede

PRVOGA radnog dana nove godine zahtjev za izdavanjem nove osobne iskaznice podnijelo je 4295 hrvatskih državljana, a među njima je 40 posto onih kojima još nije istekla stara, izvijestio je MUP.

Premda je zakonski rok za izdavanje nove osobne isprave trideset dana, prve iskaznice u novom ruhu građani će moći podignuti najvjerojatnije već od utorka, 7. siječnja, rekla je gasnogovornica MUP-a Zinka Bardić.

Procjenjuje se da bi ove godine nove osobne iskaznice moglo pribaviti oko 1,200.000 hrvatskih državljana.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
MUP je večeras ponovno upozorio građane da ne predaju zahtjeve za izdavanjem nove iskaznice bez potrebe, odnosno ako im još vrijedi stara osobna iskaznica. Također podsjeća da je za izdavanje nove iskaznice potreban novi obrazac br. 2 te fotografija 3,5x4,5 centimetara, što odgovara veličini fotografije za putovnicu.

Diljem Hrvatske danas su pred šalterima za izdavanje novih isprava u policijskim upravama bile velike gužve, jer je velik broj građana želio predati zahtjev za izdavanjem novih iskaznica premda im stare još nisu istekle.Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara