Murganić uzela 6+6, plaćat ćemo je još godinu dana

Murganić uzela 6+6, plaćat ćemo je još godinu dana
Foto: Dalibor Urukalovic/PIXSELL

NADA MURGANIĆ, sada već bivša ministrica obitelji, jutros je novinarima otkrila kako će aktivirati tzv. 6+6. Radi se o tome da će idućih šest mjeseci primati punu plaću, a nakon toga još šest mjeseci ima pravo primati pola plaće.

Proizlazi to iz Zakona o obvezama i pravima državnih dužnosnika prema kojemu dužnosnici koji su dužnost obnašali najmanje jednu godinu, nakon prestanka obnašanja dužnosti pa sve do ostvarivanja plaće do po drugoj osnovi ili do ispunjenja uvjeta za mirovinu, imaju šest mjeseci pravo na naknadu u visini plaće, a sljedećih šest mjeseci na naknadu u visini 50 posto plaće.

Više od četvrt milijuna kuna

Murganić smo kao ministricu plaćali mjesečno 29.593 kune bruto, što je iznosilo 18.332 kune neto. Znači idućih godinu dana Murganić ćemo platiti čak 266.337 kuna.

"Da, aktivirat ću 6+6. Koliko će to trajati, hoće li cijelu godinu, ne znam još. Sada još nemam nikakvih planova. Bilo je burno proteklih dana, od pripremanja za nove ljude pa do banalnosti poput čišćenja ladica....", rekla je Murganić.

"Biti ministar u hrvatskoj vladi za mene je bila čast. Nisam sigurno donijela poteze koji bi štetili, ali da sam možda mogla drugačije, sigurno jesam, svi mogu", rekla je Murganić za N1 televiziju.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara