Musharaf: Pakistan je "slomio leđa" al Qaede

Pakistan je slomio leđa al Qaedi uhitivši njezine "velike ribe", iako je Osama bin Laden još na slobodi, izjavio je u petak pakistanski predsjednik Pervez Musharaf.

Tijekom posjeta Meksiku, Musharaf je izjavio da su njegove snage uhitile 600 al Qaedinih pripadnika nakon terorističkih napada 11. rujna 2001. godine.

Militanti iz te skupine, koju Washington optužuje za napade, pobjegli su u Pakistan nakon što su američke snage 2001. godine ušle u Afganistan.

Mnogi od njih su, vjeruje se, skriveni u područjima uz pakistansko-afganistansku granicu, ili su se pritajili u velikim gradovima izbjegavši američke potjere za njima u Afganistanu.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Musharaf je rekao da su pakistanske snage uništile sve al Qaedine operativne i logističke baze. "Slomili smo im leđa u Pakistanu, pa sada djeluju na uskim područjima", izjavio je Musharaf.

Sjedinjene Države smatraju Pakistan ključnim saveznikom u borbi protiv al Qaede i njezina čelnika Osame bin Ladena, za kojega se vjeruje da se skriva u zabačenim dijelovima Pakistana ili u graničnom području između Pakistana i Afganistana.

(Hina) xbcav ydgk

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara