Muškarac išao pecati u splitski akvatorij pa nestao, pronađen noćas u jednoj uvali

Muškarac išao pecati u splitski akvatorij pa nestao, pronađen noćas u jednoj uvali
Ilustracija: Duško Jaramaz/Pixell

MUŠKARAC, koji je tijekom jučerašnjeg dana nestao na području splitskog akvatorija, pronađen je nakon cjelonoćne akcije traganja i spašavanja, javlja Dalmacijadanas
Službenici Lučke kapetanije Split izvijestili su Nacionalnu središnjicu za usklađivanje traganja i spašavanja na moru (MRCC Rijeka) i resorno Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture o rezultatima koordinirane akcije traganja i spašavanja prema nestalome muškarcu, koja je pokrenuta kasno sinoć i trajala je do ranih jutarnjih sati.

Muškarac rođen 1956. godine nestao nakon što je isplovio s brodicom

Dojava o nestaloj osobi u splitsku Kapetaniju zaprimljena je jučer, 19. lipnja u 23: 05 sati, posredstvom dojave Pomorske i aerodromske policije Split. Naime, policijski službenici prenijeli su informaciju temeljem poziva člana obitelji o nestanku T. P. (rođen 1956. godine), državljaninu Republike Hrvatske, koji je nestao u splitskom akvatoriju tijekom jučerašnjeg dana, odnosno, od jedan popodne nije bio dostupan i nije se vratio iz ribanja, u koje je isplovio vlastitom brodicom, tip pasara, jučer u pet sati ujutro iz Okruga Donjeg.

Iz LK Split odmah su o događaju obavijestili MRCC Rijeku te je pokrenuta koordinirana akcija traganja i spašavanja prema nestaloj osobi. Spasilačka brodica “Pojišan”, iz sastava splitske Kapetanije, isplovila je u akciju sinoć u 23:20 sati te je započela traganje u sjeverno-zapadnome dijelu splitskog akvatorija, odnosno, tragalo se u području od južne strane otoka Čiovo, sjevernoga dijela Drveničkoga kanala i u Trogirskome kanalu.

Muškarac je pronađen u 3:20 ujutro u uvali Sladun

Također, prema svim sudionicima u pomorskom prometu, u području traganja, posredstvom obalnih radio-postaja emitirana je obavijest hitnosti (PAN-PAN) o nestaloj osobi.
Noćas, 20. lipnja u 3:20 sati, posada spasilačke brodice iz sastava LK Split javila je o pronalasku nestaloga, u uvali Sladun, o čemu je iz Kapetanije obaviještena i mjesno nadležna zdravstvena ustanova te su djelatnici Hitne medicinske pomoći odmah po pristajanju u luci Trogir preuzeli spašenika u daljnje medicinsko postupanje, čime je ova akcija uspješno okončana.
 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara