N. Ivanković kandidat SIN-a za zagrebačkog gradonačelnika

PREDSJEDNIK SIN-a Nenad Ivanković bit će kandidat te stranke za zagrebačkog gradonačelnika na predstojećim lokalnim izborima, na kojima će SIN, vjeruje njegov predsjednik, osvojiti desetak posto glasova.

"Prema rezultatima istraživanja, SIN prelazi izborni prag i nije nerealno očekivati desetak i više posto glasova. Duboko sam uvjeren da ćemo, kada uđemo u Skupštinu, biti u prilici sudjelovati u kreiranju vlasti u Zagrebu", rekao je Ivanković na današnjoj konferenciji za novinare.

Istaknuo je da će SIN s izbornim listama izaći samo u Zagrebu, ali u svim gradskim četvrtima.

"Mlada smo stranka pa je naša strategija svu energiju i potencijale baciti na Zagreb. U Zagrebu je najteže dobiti bitku, tu se moramo potvrditi, a onda se širiti na ostatak Hrvatske", kazao je Ivanković.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Upitan s kojim je strankama spreman koalirati nakon izbora, odgovorio je da je SIN spreman razgovarati sa "svim demokratskim strankama koje će imati matematičku većinu za kreiranje vlasti", osim s HNS-om.

"S Vesnom Pusić sigurno ne, to je moralno pitanje, jer se njezina stranka profilirala u korupciji i kriminalu", rekao je Ivanković.

Iznio je šest po njemu ključnih pitanja na kojima se temelji izborni program stranke, a od kojih SIN, kaže, neće odustati.

Grad, tvrdi Ivanković, mora izgraditi socijalne stanove za mlade i socijalno ugrožene Zagrepčane, naći radna mjesta za 40 do 50 tisuća nezaposlenih, bolje regulirati promet kako bi se izbjegle gužve, osnovati gradsku policiju, postati središte moderne tehnologije i znanja, te zaštititi zagrebačke trgovce od nelojalne konkurencije, primjerice od jeftine robe kineskih trgovaca.

"To nije ksenofobija i rasizam, već taj nered mora prestati jer oni (Kinezi) žive u dućanima, ne plaćaju račune, nemaju osnovne sanitarne uvjete. Takvu nelojalnu konkurenciju zagrebački trgovci ne mogu izdržati", ocijenio je.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara