Na Hvaru lokaliziran požar

Na Hvaru lokaliziran požar

DANAS oko 14 sati na otoku Hvaru poviše Jesle na relaciji Pitve-Vratnik izbio je požar, vatrogasci i kanaderi poslani su na mjesto događaja te je požar, prema posljednjim informacijama koje saznajemo u OVZ Divuljama, lokaliziran.

Požar još uvijek nije u potpunosti ugašen, no vatrogasci se nalaze na svim rubovima požara te će na požarištu dežurati do daljnjega.

Kako doznajemo od Ljubice Kranjec iz OVZ-a Divulje, dojava o požaru zaprimljena je u 14:50 sati, nakon čega su, zbog prilično nepristupačnog terena, na mjesto požara poslana tri kanadera. Na licu mjesta našli su se i mjesni DVD-ovi (DVD Starigrad, DVD Hvar, DVD Vrbovsko, DVD Jelsa), kao i državne intervencijske snage, koje su dislocirane na otoku Hvaru.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zbog vjetra i mogućnosti širenja požara na požarište su upućene dodatne vatrogasne snage, 12 vojnika i 10 djelatnika DIP-a Divulje, koje su na požarište prebačene helikopterom, a dodatna vatrogasna vozila (njih deset) s posadama iz DIP-a Divulje i Splitsko-dalmatinske županije na otok su prebačene trajektom oko 17 sati.

Opožarena je površina oko 50 hektara suhe trave, niskog raslinja i borove šume. Oko 16:45 sati jedan je protupožarni zrakoplov prestao s radom i vratio se u bazu. Na požarištu je trenutno 75 gasitelja i 15 vatrogasnih vozila.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara