Na Hvaru sutra još jedan sastanak o Sunčanom Hvaru

HVAR će sutra biti domaćin još jednog sastanka na temu prodaje Sunčanog Hvara, potvrđeno je danas u Banskim dvorima.

Cilj toga sastanka je još jednom trezveno analizirati cijelu situaciju, kako bi Vlada mogla donijeti najbolju odluku o prodaji te tvrtke, rekao je danas novinarima premijer Ivica Račan.

Protivnike prodaje Sunčanog Hvara po najboljoj ponudi, Račan je pozvao da javno iznesu svoje argumente, a ako imaju alternativu da je pismeno obrazlože Vladi.

Alternativa nije da država vrati dugove Sunčanoga Hvara, a da to poduzeće tavori, poručio je premijer.

Opetovao je i da međunarodni natječaj o prodaji toga hotelskoga poduzeća Vlada ne može poništiti, da može samo ne prihvatiti najbolju ponudu (ponudu Termi Čatež) i to argumentirati.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kad je riječ o dosadašnjim argumentima koji su se čuli za i protiv prodaje Sunčanog Hvara, Račan drži da je jedini ozbiljan argument onaj koji propituje hoće li obećano o ulaganjima i zaposlenosti biti ispunjen.

Moramo biti pametni kod ugovaranja, onaj tko ugovara mora imati odgovornosti, izjavio je Račan. Osim toga, u ugovor se može ugraditi odredba po kojoj se ugovor može raskinuti na štetu Slovenaca, ako zadnji ugovoreni euro ne bude investiran, rekao je Račan.

Hvarskom sastanku s Upravom i Nadzornim odborom Sunčanog Hvara te lokalnim vlastima nazočni će biti ministrica turizma, predstavnik HFP-a, predsjednica granskog Sindikata ugostiteljstva i turizama.

Kako je najavljeno nakon jučerašnjeg sastanka premijera Račana s čelnicima Uprave i Nadzornog odbora Sunčanog Hvara i hvarskim gradonačelnikom, Vlada bi odluku o prodaji 62,3 posto dionica Sunčanog Hvara trebala donijeti na sjednici idući tjedan.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara