Na obali Dunava kod Aljmaša pronađena tijela muškarca i žene

Na obali Dunava kod Aljmaša pronađena tijela muškarca i žene

Ilustracija: Pixsell/Kristina Štedul Fabac (fotografija ne prikazuje događaj iz članka) 

U NEPOSREDNOJ blizini ušća Drave u Dunav, kod Aljmaša, jučer su u poslijepodnevnim satima pronađena tijela muškarca i žene, piše Glas Slavonije
 
Tijelo muškarca pronađeno je oko 15:45 sati, a tijelo žene dvadesetak minuta kasnije. 
 
"Vraćao sam se čamcem u Aljmaš i vidio policijski gliser. Policajac mi je mahao rukom neka usporim da ne pravim valove. Policija je ogradila dio obale i nikoga nije puštala da se obalom spusti do toga mjesta. Nisam znao što se događa, ali kasnije sam čuo da su pronašli dva tijela", kazao je jedan od očevidaca pronalaska tijela. Nakon toga, mještani su vidjeli vozilo pogrebne tvrtke koje je odvezlo tijela. 
 
Za sada nije poznat identitet muškarca i žene čija su tijela pronađena, a identifikacija bi mogla potrajati, s obzirom na to da su tijela u poodmaklom stadiju raspadanja. Policija je priopćila kako je u tijeku kriminalističko istraživanje koje bi trebalo utvrditi o kome se radi. Nepoznato je i jesu li muškarac i žena bili zajedno. 
 
U Osječko-baranjskoj županiji počinjeno 50 samoubojstava
 
Mještani Aljmaša pretpostavljaju kako se radi o ilegalnim imigrantima, no postoji mogućnost i da se radi o osobama koje su nestale tijekom proteklih tjedana te da su oboje počinili samoubojstvo.
 
Tijekom prošle godine u Osječko-baranjskoj županiji dogodilo se 50 samoubojstava, a još 54 osobe pokušale su počiniti samoubojstvo. 50 osoba uspjelo je u naumu, šest ih je teže ozlijeđeno, a 25 lakše. 
 
Najviše samoubojstava u Slavoniji i Baranji ubilo se vješanjem, njih 32. Pokušalo se objesiti još njih sedmero. 
 
Pucanjem iz oružja ubilo se sedam osoba, dok se jedna osoba ubila skakanjem u vodu. Samoubojstvo trovanjem počinilo je dvoje ljudi, a 16 ih je trovanje preživjelo. Jedna osoba ubila se ubadanjem, a dvije su si oduzele život bacanjem s građevina. Rezanje žila kod 15 osoba ostalo je na pokušaju samoubojstva. 
 
U Osijeku se prošle godine dogodilo 17 samoubojstava, a 22 ih se pokušalo ubiti. Na području Đakova dogodilo se deset samoubojstava i pet pokušaja, u Našicama je zabilježeno osam samoubojstava i isto toliko pokušaja, a u Čepinu šest samoubojstava i dva pokušaja. U Belišću su zabilježena tri samoubojstva i osam pokušaja, u Dalju jedno samoubojstvo i dva pokušaja, a na području Baranje zabilježena su četiri samoubojstva i pokušaja. 
 
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara