Na sjednici Programskog vijeća "pada" Sutlićeva prisavska vlada?

Tekst: J.C.
Foto: Goran Mehkek / Cropix

SUTRAŠNJI dan bit će, kako pričaju kuloari, posljednji u mandatu aktualne prisavske Vlade. Vanja Sutlić odlučio je na sjednici Programskog vijeća HRT-a staviti svoj mandat na raspolaganje, a isto će postupiti i članovi ravnateljstva Davor Mezulić i Josip Guberina.

Hodnicima javne televizije kruži priča kako će ostavku podnijeti i Blago Markota, koji je prisiljen odstupiti nakon što je otkriveno da je istraživanje prema kojem HTV favorizira Milana Bandića radio član stožera Ive Josipovića. Davor Huić već se povukao iz Josipovićevog stožera, a na odlasku je poručio da je sporno istraživanje odrađeno profesionalno i da stoji iza dostavljenih podataka, ali Markota će, izgleda, ipak morati odgovarati s obzirom da se radi o anketi koju je naručio na svoju ruku.

Najveća nepoznanica i dalje je Hloverka Novak Srzić. Još je na prošloj sjednici Programskog vijeća Markota zatražio njenu smjenu, a ta je tema trebala biti predmet rasprave na sutrašnjoj sjednici. No, Hloverka se u međuvremenu razboljela (iako je samo koji sat prije nego ju je svinjska gripa prikovala uz krevet igrala tenis op.a.) zbog čega ne može prisustvovati sjednici Programskog vijeća, što znači da se ne može ni raspravljati o njenom razrješenju.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara