Na zagrebačkom Bundeku zabranjeno kupanje

Na zagrebačkom Bundeku zabranjeno kupanje
Foto: Davor Puklavec/PIXSELL

NA ZAGREBAČKOM jezeru Bundek do daljnjega je zabranjeno kupanje, stoji u obavijesti Grada Zagreba.

"Tijekom provođenja redovitog monitoringa vode za kupanje na jezerima Jarun i Bundek, utvrđeno je kratkotrajno onečišćenje vode za kupanje na jezeru Bundek.

Razlog kratkotrajnog onečišćenja na sve tri plaže jezera Bundek je povećana granična vrijednost mikrobiološkog pokazatelja crijevnog enterokoka. Vjerojatni razlog kratkotrajnog onečišćenja je izrazito nizak vodostaj vode u jezeru Bundek i visoka temperatura zraka.          

Obavještavamo cijenjeno građanstvo da će Gradski ured za zdravstvo u suradnji s Nastavnim zavodom za javno zdravstvo „Dr. Andrija Štampar“, nastaviti provoditi redoviti monitoring vode za kupanje na jezeru Bundek, kako je propisano Uredbom i dalje svaka 2 tjedna. Rezultati analize vode za kupanje, kao i do sada objavljivat ćemo na Službenim stranicama Grada Zagreba te na oglasnim pločama na samim plažama.

Privremena zabrana kupanja na jezeru Bundek trajat će dok dva uzastopno redovito analizirana uzorka vode ne budu ocijenjena najmanje ocjenom „dobro“", stoji u obavijesti.

Kakva je situacija na Jarunu?

Prema podacima sa službenih stranica grada Zagreba, kakvoća vode na Jarunu izvrsne je kvalitete na svim područjima i pogodna je za kupanje.

Na prikazu ocjene kakvoće voda za kupanje jezera Jarun i Bundek, koje je uzorkovano 16.07.2019., vidljivo je kako kvaliteta vode nije zadovoljavajuća na sve tri točke uzorkovanja na Bundeku, a izvrsne kakvoće na svih 12 točaka na Jarunu.

Ako želite pratiti daljnji razvoj situacije i saznati kada će jezero Bundek opet biti pogodno za kupanje, ovdje možete vidjeti sve pojedinosti o posljednjim rezultatima ocjene kakvoća voda na zagrebačkim jezerima.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara