Načelnik općine Preko za Index: "Nisu Rakitića uznemirili huligani, nego neki neodgovoran pojedinac"

Načelnik općine Preko za Index: "Nisu Rakitića uznemirili huligani, nego neki neodgovoran pojedinac"

Foto: Općina Preko

"RAKITIĆ je imao samo riječi hvale za svoj kratki boravak na Ugljanu. Nakon incidenta htio je i ostati u vili na odmoru, no  na nagovor supruge ipak je otišao u kasnim popodnevnim satima", rekao je za Index načelnik općine Preko Karlo Novoselić koji živi stotinjak metara dalje od Vile Marie gdje je boravio Rakitić.

Nitko nije ništa vidio ni primjetio

Kako nam je rekao incident se dogodio u 14 i 15 sati dok je obitelj Rakitić bila na ručku. Čuli su lomljavu stakla u predjelu velikog zimskog vrta. 

"Došao sam do njih i vidio kamen od otprilike dva kilograma. Odmah smo pitali obližnje kupače jesu li vidjeli koga, te susjede. Nitko nije vidio ništa. Pretpostavljam da je to bila akcija nekog pojedinca, vrlo neodgovornog, a s obzirom na susretljivost mještana prema Rakitiću sumnjam da je to bila osoba s otoka", kaže načelnik Novoselić koji je razgovarao s Rakitićem nakon incidenta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kako kaže Novoselić, Rakitić je trebao ostati do 6 srpnja, no ipak je na kraju odlučio otići na nagovor supruge. Nije bilo nikakvog huliganskog napada, ni ičeg sličnog uvjeren je Novoselić, već je tek riječ o nekom pojedincu. S Rakitićem je nakon incidenta razgovorao više od sat vremena, a poznati nogometaš nije bio previše uzbuđen.

Bačena mrlja na mirno mjesto

Zbog ovog incidenta Općina Preko reagirala je i službenim priopćenjem kojeg prenosimo u cijelosti.

"Mi mještani Čeprljande i otoka Ugljana ostali smo šokirani jučerašnjim incidentom u kojem je nepoznata osoba kamenom razbila staklo na vili u kojoj je ljetovao proslavljeni nogometni reprezentativac Ivan Rakitić. Ograđujemo se od tog suludog čina i uvjereni smo da to nije počinio nitko od naših mještana koji su, štoviše, bili oduševljeni dolaskom poznatog gosta i ne bi napravili ništa čime bi narušili njegov boravak.

Nadamo se da će Policija brzo i učinkovito pronaći krivca te da će ga se adekvatno kazniti. Ovim činom bačena je mrlja na naše mjesto i naš otok, te smo iz tog razloga uvjereni da to nije učinio nitko od lokalnog stanovništva već neki pojedinac kojemu je cilj bio naštetiti reputaciji Ugljana, koji iz godine u godinu postaje sve atraktivnija destinacija.

Treba svakako naglasiti da smo iznimno zadovoljni što je Ivan Rakitić, unatoč incidentu, otišao s riječima punim hvale za gostoprimstvo naših mještana. On je, također, bio vrlo susretljiv prema svima koji su željeli fotografiju i autograme te je prava šteta što je morao otići ranije zbog izoliranog incidenta. On sam je i nakon incidenta bio sklon ostanku, ali je nakon konzultacija sa suprugom ipak odlučio napustiti Vilu Mariju.

Zahvaljujemo se obitelji Rakitić na boravku u Čeprljandi i ispričavamo se na neugodnosti koju su doživjeli.

Nažalost, i ovaj slučaj pokazao je obrise medijske histerije pa su se neprovjerene informacije, prenosile velikom brzinom i time dodatno nanijele štetu ne samo turizmu našeg otoka, nego i cjelokupnom hrvatskom turizmu. Pozivamo stoga medije na odgovorno i korektno izvještavanje bez bilo kakvih oblika senzacionalizma", stoji na kraju priopćenja.


 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara