Nadan Vidošević: Menadžeri nisu sami srušili Podravku

Nadan Vidošević: Menadžeri nisu sami srušili Podravku

Tekst: Z.J.
Foto: Nenad Dugi / Cropix

NAKON operacije glasnica i završenog oporavka predsjednički kandidat Nadan Vidošević je održao konferenciju za tisak.

Tijekom osvrta na zbivanja u Podravci nezavisni predsjednički kandidat je poručio da Podravkini menadžeri nisu sami smislili taj plan. "To je morao biti plan skovan izvan Podravke", procijenio je Vidošević i pohvalio institucije koje rade na razotkrivanju ovoga slučaja.

"Napad na Podravku je napad na državne interese"

"Napad na Podravku, napad je na državne interese", ustvrdio je Vidošević te je dodao kako smatra da Ivo Sanader "nije bio spreman otvoriti ovaj slučaj". "Vjerujem da će istraga u razumnom roku rekonstruirati sve što se događalo oko Podravke, jer Podravka je jedna od stožernih kompanija hrvatskoga gospodarstva. Bilo kakve neodgovorne igre oko nje, atak su na hrvatsko gospodarstvo", komentar je Nadana Vidoševića na temu uhićenja članova Uprave Podravke.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U osvrtu na izvršnu vlast Vidošević je rekao da će proračun za sljedeću godinu biti pravi test , ali i da ovako centralizirana "ne može naprijed". Prema njegovim riječima, centralizacija daje moć u ruke pojedinaca koji onda bahato upravljaju s onim što nije njihovo. Rješenje je, smatra potencijalni predsjednik, u prepuštanju odgovornosti regijama i županijama.

"Hrvatskoj nedostaje nacionalna strategija"

"Svaka ozbiljna Vlada mora imati političku legitimaciju i svi ti takozvani ekspertni pristupi u pravilu su kratkog daha. Ono što Hrvatskoj treba je odlučnost koja će se najbolje vidjeti već na sljedećem proračunu. Gospođa Kosor je dobro počela i tako mora nastaviti. Ono što nam nedostaje kao državi je kratka, jasna i svima razumljiva nacionalna strategija na kojoj bi radili i oko koje bi se okupljali svi politički čimbenici, akademska zajednica, socijalni partneri i svi segmenti civilnog društva. To je jedini pristup koji jamči dugoročni uspjeh", reakcija je Nadana Vidoševića na prijedlog Hrvatske udruge poslodavaca za postizanje nacionalnog konsenzusa oko nove ekonomske politike i stvaranje “Vlade ekonomskog napretka”.

Vidošević je naglasio da nakon njegove pobjede u Hrvatskoj ništa više neće biti isto. "Hrvatska će biti drugačija i vratit ćemo optimizam", poručio je Vidošević te naglasio da se "moraju skinuti okovi", a da on zna "što treba ovoj zemlji".

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara