Nadopuna kaznene prijave protiv Sindičića zbog duga viškom hotelu

SPLITSKO-DALMATINSKA Policijska uprava podnijela je Državnom odvjetništvu u Splitu posebno izvješće protiv Vinka Sindičića (1943.) iz Rijeke zbog osnovane sumnje da je počinio kažnjivo djelo prijevare na štetu viškoga hotelskog poduzeća ne podmirivši ljetos hotelski račun od oko 12 tisuća kuna.

Posebno izvješće, navodi se u policijskom priopćenju, podneseno je kao nadopuna kaznene prijave. Policija u izvješću navodi samo inicijale.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Protiv Vinka Sindičića u srpnju ove godine viško hotelsko poduzeće "Vis" d.d. podnijelo je kaznenu prijavu zbog neplaćenih računa, a policija je na zahtjev državnog odvjetništva provela istragu i podnijela posebno izvješće.

Sindičić, emigrant, koji je zbog atentata proveo desetak godina u zatvoru, a pripisuju mu se u veze s Udbom u emigraciji, pozornost javnosti na sebe ponovno je skrenuo kad se na Visu ljetos pojavio u ulozi kupca viških hotela nad kojima je ovrhom zbog neplaćenih dugova vlasništvo stekla Brodsko-posavska banka.

S 37 milijuna kuna Sindičić je trebao otkupiti 371 tisuću dionica ili 71,60 posto udjela "Visa" d.d. od bivšeg vlasnika. Podrijetlom Sindičićeva novca u međuvremenu se počeo baviti USKOK.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara