Najizgledniji Polančecov nasljednik Ivan Miloloža: Pustite Vladu da radi svoj posao

Najizgledniji Polančecov nasljednik Ivan Miloloža: Pustite Vladu da radi svoj posao

Tekst: I. Ćimić
Foto: Neja Markičević (Cropix)

"NEMAM komentara. Treba pustiti Vladu da radi svoj posao", bio je zapravo jedini komentar Ivana Milolože za Index na sve glasnije kuloarske priče koje kažu da je upravo on najizgledniji kandidat u očekivanim promjenama u Vladi, a koji bi trebao zamijeniti ministra gospodarstva, rada i poduzetništva Damira Polančeca.

Kritizirao Sanadera

Naime, osim informacije koju danas nitko ne želi potvrditi, a ni demantirati da su predstavnici Vlade već kontaktirali Miloložu te s njim obavili inicijalni razgovor, ne treba zaboraviti kako je premijerka Jadranka Kosor već odavno "bacila oko" na predstavnike Hrvatske udruge poslodavaca (HUP) gdje vidi pojačanja za Vladu.

Za one koji ne znaju Miloloža je direktor zagrebačke tvornice akumulatora Munja i predsjednik vijeća članica HUP-a. Za Miloložu se govori i da je blizak Nadanu Vidoševiću odnosno Hrvatskoj gospodarskoj komori gdje je bio aktivan, a vrlo često znao je u svojim javnim istupima kritizirati rad premijera Ive Sanadera.

S Kosor prijedlozi prolaze

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Uvijek je bio blizu politike, ali ne i preblizu da bi se odredilo kojoj političkoj grupaciji ili lobiju pripada. Aktivan je bio u pregovorima Vlade s sindikatima, a često je u tim pregovorima znao reći da su poslodavci na Vladu adresirali mnoga rješenja i viđenja koja nisu uvijek slušana, a kamoli prihvaćena. Sanadera je otvoreno kritizirao početkom godine da se nije dobro pripremio za krizu za koju su svi znali da dolazi te da je bilo dosta lutanja u njegovoj politici. Umjesto konkretnih rješenja išlo se na populizam, kritizirao je Miloloža.

Navodno, ima vrlo dobru suradnju s premijerkom Jadrankom Kosor posljednjih nekoliko mjeseci što se može i vidjeti po tome što je premijerka u petak otvoreno stala na stranu HUP-a i njihova prijedloga Zakona o radu te odbacila sindikate.

Šukerova igra?

U kratkom razgovoru za Index Miloloža je neformalno pričajući o tome kako je postao glavnom temom medijskih kuloara rekao kako je danas imao i dosta poziva ne samo medija nego i iz rodnog kraja kojeg se nikad nije odrekao.

Iako nije rekao o kojem kraju se radi, doznajemo da je riječ o Livnu odakle je potekao i aktualni ministar financija Ivan Šuker koji je i glavni oponent upravo Polančecu.

"Bit će što bude. Pustite Vladu da radi svoj posao", rekao je na kraju Miloloža ne želeći potvrditi a ni demantirati interes za njegov dolazak u Banske dvore.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara