Najmanje 33 mrtva u sukobima u Iraku

NAJMANJE su trideset tri osobe u petak smrtno stradale u atentatima u Iraku, među kojima deset u samoubilačkom napadu na sjeveru zemlje, doznaje se od sigurnosnih izvora.

"Automobil-bomba koji je vozio samoubojica eksplodirao je u blizini kontrolne točke policije, kod sportskog igrališta gdje se održavala nogometna utakmica, u al-Hadharu", 250 km sjeverno od Bagdada, izvijestio je izvor.

"Sedam civila i tri policajca ubijena su u eksploziji u kojoj je ranjeno devet policajaca i tri civila", dodao je.

Grad al-Hadhar je u pokrajini Ninivi, koje je prijestolnica Mosul u petak ujutro bila poprište žestokih sukoba između policije i osoba za koje se pretpostavlja da pripadaju terorističkoj mreži al-Qaidi, u kojima je život izgubilo najmanje 9 policajaca.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U Mosulu su u petak pronađena trupla deset ustrijeljenih osoba, među kojima mještana iz okolnih sela, policajaca i zaštitara, izvijestila je gradska mrtvačnica.

Na sjeveru Bagdada dvije su osobe ubijene, među kojima trudnica koja je išla u bolnicu roditi, i dvije su ranjene kada je pri prolasku taksija kod Baaqube eksplodirala bomba kućne izrade, izvijestila je policija.

U Jorf al-Sahru, 65 km južno od Bagdada, pri prolasku policijske ophodnje eksplodirala je bomba kućne izrade i usmrtila policajca, dok je pripadnik službe sigurnosti iz bivšeg režima Sadama Huseina ustrijeljen u Amari, 365 km južno od Bagdada, doznaje se od sigurnosnog izvora.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara