Najmanje novine na svijetu za Guinessa

NAJMANJE novine na svijetu dugačke su tri i široke dva i pol centimetra, nose naslov "Hrvatski branitelj" i ovoga su mjeseca na 120 stranica počele izlaziti u Koprivnici.

Nakladnik koprivnička Udruga branitelja "Podravke" tim je svjetskim rekordom željela upozoriti na težak položaj hrvatskih branitelja, istaknuo je na današnjem predstavljanju glavni urednik najmanjih svjetskih novina Mladen Pavković. Najmanjim novinskim izdanjem koprivnički branitelji žele ući u Guinnessovu knjigu rekorda, u kojoj su i pronašli ideju za taj pothvat.

"U najpoznatijoj svjetskoj knjizi rekorda pronašli smo da su najmanje novine na svijetu izišle 1985. na 16 stranica formata 2,5 puta 3,5 centimetara", kazao je Pavković.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pola centimetra uže te više od 100 stranica deblje od svoje "suparnice" koprivničke su "male novine" tiskane u nakladi od 500 primjeraka, a po riječima glavnog urednika izlazit će jednom na mjesec. Prvi je broj tiskan dvobojno, no već bi drugi u cijelosti trebao biti u boji.

Teme najmanjih novina uglavnom su vezane uz Domovinski rat i položaj branitelja, ocrtane su karikaturama poznatih autora, poput Otta Reisingera i Ivice Percla, a donose i praktične savjete kao što su "kako pobijediti ratni stres?".

Iako zadovoljni tim "pothvatom", koprivnički branitelji ističu kako se neće zaustaviti samo na tom rekordu - uskoro će, kažu, objaviti i prve SMS novine pod naslovom "Hrvatska gruda".
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara