VIDEO Najomraženijem čovjeku u Americi prijeti 20 godina zatvora

VIDEO Najomraženijem čovjeku u Americi prijeti 20 godina zatvora
Screenshot: YouTube
 
ČOVJEK, kojeg opisuju kao "najomraženijeg muškarca u Americi" čeka sudsku presudu kojom bi mogao dobiti zatvorsku kaznu od 20 godina, javljaju svjetski mediji.
 
Martin Shkreli (34) došao je na loš glas kada je 2015. godine, dok je bio direktor tvrtke Turning Pharmaceuticals, povisio cijene lijekova za AIDS za oko 5000 posto. Izjavio je da je "potreba za zaradom tvrtke sasvim razumna". Shkreli je sin imigranata iz Albanije i Hrvatske.
 
Tekst se nastavlja ispod oglasa
 
Shkreli je optužen da je prevario mnoge investitore te koristio svoju drugu farmaceutsku tvrtku Retrophin kako bi otplatio svoje privatne dugove. Na sudu je izjavio da nije kriv.
 
Njegov odvjetnik, Benjamin Braf, u završnoj je riječi u petak rekao da je Shkreli "dobar dečko koji je naporno radio, pametno postupao te nije imao namjeru nikoga prevariti".
 
Tužiteljica Jacquelyn Kasulis izjavila je da je "znao točno što čini te svjesno i opetovano lagao investitorima". Njegova bivša suradnica Caroline Stewart svjedočila je da je "varalica i psihički nestabilna osoba". 
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara