Najveći Sanaderov fan, Frank Bilaver, odrekao se voljenog vođe

Tekst: I. Ćimić
Foto: hdzusa.com

ŠEF HDZ-a u Sjedinjenim Američkim Državama, koji je sve do jučer slovio kao najveći branitelj lika i djela Ive Sanadera, ogradio se od svog omiljenog lidera. U vrijeme kada je Sanader navodno pokušavao napraviti puč u svojoj stranci, a Jadranka Kosor ekspresno ga izbrisala iz članstva, nije se moglo pristupiti službenim stranicama te stranke, koje uređuje šef HDZ-a u SAD-u Frank Bilaver.

> Anonimnim e-mailom digao Sanadera u nebesa i izvrijeđao Mačeka

> Tko je Frank Bilaver: Indexov "kadija" je narcisoid koji se fotomontirao na sliku s Bushem

> HDZ SAD-a: Index.hr je petokolonaški medij koji ruši državu i reketari Sanadera

Prije nekoliko dana stranice HDZ-a ponovno su proradile, a primijećene su neznatne izmjene. Tako su zagonetno nestale neke Sanaderove fotografije s naslovnice, kao i njegovi izborni materijali (osim slogana Idemo dalje).

Za Kosor kao nekad za Sanadera

Bilaver je ipak ostavio mrvicu ponosa te nije skidao starije tekstove u kojima se glorificira Sanader, kao ni video Sanaderova sastanka s Georgeom Bushem te neke njegove govore. "Ponosni smo što smo od samog osnutka HDZ-a s dr. Franjom Tuđmanom na čelu nosili dio tereta u stvaranju hrvatske države, tako smo i sada ponosni što s HDZ-om, kao najjačom političkom snagom hrvatskog naroda na čelu s Jadrankom Kosor, možemo nositi dio tereta u približavanju Hrvatske velikoj europskoj obitelji i afirmaciji Hrvatske u svijetu", stoji u Bilaverovu odgovoru na Indexov upit kakav je njegov stav o brisanju Sanadera iz članstva HDZ-a. Bilaver je zapravo citirao pismo podrške prekomorskih HDZ-ovaca Kosorici. Čelnik HDZ-a u SAD-u za Index nije htio posebno objašnjavati svoj odnos sa Sanaderom. 

Nekad najglasniji

Priča oko Bilavera ne bi bila toliko zanimljiva da se upravo njemu ne pripisuje anonimni e-mail kojim se okomio na Ratka Mačeka, optuživši ga da je izdao Ivu Sanadera!

Upravo je šef prekomorskog HDZ-a bio najglasniji kada je bila afera oko Sanaderova BMW-a, a tada je Index optužio da je petokolonaški medij koji ruši državu i reketari Sanadera.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara