Najnovija anketa pokazala: HDZ-u, MOST-u i SDP-u pala popularnost

Najnovija anketa pokazala: HDZ-u, MOST-u i SDP-u pala popularnost

Foto: Nova TV

DNEVNIK Nove TV, u Crobarometru za siječanj 2016. godine koji je provela agencija Ipsos, u vremenskom trajanju od 1. do 21. siječnja, donosi nove rezultate ispitivanja javnog mnijenja.

Iz rezultata Crobarometar istraživanja proizlazi da su tri vodeće opcije blago pale no i dalje unutar statističke pogreške, dok je porastao broj neodlučnih birača. HDZ je prvi sa 28,5 posto potpore birača, SDP s 26,6 posto birača, dok MOST ima potporu 14,5 posto birača.

Stranka Bandić Milan 365 ima 4,2 posto potpore birača dok Živi zid uživa potporu 4 posto birača. IDS, iako regionalna stranka,  ima podršku od 2 posto birača te bi osigurala ulazak u Sabor u svojoj izbornoj jedinici. Za HSS sada je 1,9 posto birača  dok HNS ima potporu 1,5 posto njih.

HDSSB u siječnju ima potporu 1,3 posto birača, kao i SDSS. Naprijed Hrvatska je na 1,2 posto potpore, BUZ na 1,1 posto,  a po 1 posto potpore birača imaju stranke HSP Ante Starčević i HSU.

Ostale stranke su ispod 1 posto i imaju 3,3 posto potpore, dok je neodlučnih birača 6,7 posto.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Birači podržavaju novog premijera

Očekivanja birača od Vlade Tihomira Oreškovića su bolja u odnosu na očekivanja od Vlade Zorana Milanovića.

Da će Oreškovićev tim biti bolji u odnosu na Milanovićev misli 37 posto birača, da neće biti razlike očekuje 30 posto birača dok njih 22 posto misli da će Vlada Oreškovića biti lošija. Njih 11 posto ne zna što bi odgovorili.Prije četiri godine birači su od Milanovićevog tima u odnosu na Vladu Jadranke Kosor očekivali da će biti bolji i to njih  58 posto, da neće biti razlike smatralo je 24 posto birača dok je njih 10 posto mislilo da će Milanovićeva Vlada biti lošija.

Njih 8 posto nije znalo odgovoriti.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara