Nakić: Nisam vidio nikakav strogo povjerljivi dokument zdravstvene reforme

Nakić: Nisam vidio nikakav strogo povjerljivi dokument zdravstvene reforme

Foto: FAH

MINISTAR zdravlja Dario Nakić opovrgnuo je u utorak postojanje "strogo povjerljivog dokumenta o zdravstvenoj reformi".

Nakić tvrdi da Vlada nema nikakav dokument pod nazivom "zdravstvena reforma" i s oznakom strogo povjerljivo jer ga on nikada nije vidio.

"Nisu nam jasne brojne dezinformacije koje se trenutno objavljuju u medijima, s obzirom da mi u Ministarstvu nikad nismo takvo što prezentirali. Mediji su trebali objaviti i izvor tih dokumenata jer naše reformske mjere nisu u skladu s onim što se u njima govori", rekao je ministar Hini.

Nakić kaže da u tom dokumentu ima nekih od planiranih reformskih koraka, ali većinom su u njemu navedena "nagađanja i stvari koje su apsolutno neistinite". "Nije točno da će se povećati polica dopunskog osiguranja na 150 kuna - to je potpuna neistina. Cilj je neistinito prikazati planirane reforme i uznemiriti javnost", kaže ministar.

"Cilj naših reformi je da javno zdravstvo ostane javno, radimo sve protiv toga da se privatizira javni zdravstveni sustav jer ako nema financijske stabilnosti sustava, on će kolabirati, a rezultat će biti da se liječe samo oni koji imaju novca. Sve naše mjere usmjerene su prema stabilizaciji sustava i podizanju kvalitete, kako bi se mogli liječiti i oni s najnižim primanjima", rekao je Nakić i poručio da je cilj zadržati sadašnju razinu zdravstvene skrbi.

"Ne znam otkud idu te dezinformacije koje se dijelom odnose na kompletnu reformu zdravstva. Cilj je očito usmjeren protiv Vladinih nakana da se osigura stabilnost, sigurnost građana i povjerenje u zdravstveni sustav, te da se omogući da ljudi bez bojazni i straha ostvaruju svoja prava na zdravstvenu zaštitu. Očito se pokušava minirati namjera da se unutar sustava uvede red", ustvrdio je Nakić istaknuvši da te informacije sasvim sigurno nisu plasirane iz Ministarstva. 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara